Downloaden van een gratis huishoudschema

Mijn huishoudschema’s zijn altijd gratis en ze worden talrijk gedownload. En daar ben ik trots op. Op het feit dat ik daarmee zoveel mensen help. Een mededeling op Facebook zoals hieronder geeft mij dan ook een bijzonder goed gevoel.

Het schema wordt na publicatie dagelijks honderden keren gedownload. Maar ook elke maand ontvang ik enkele meldingen en mails dat het downloaden niet lukt.

Daarnaast krijg ik regelmatig de opmerking dat men geen wachtwoord kan vinden. Ik ga je uitleggen hoe het zit.

Een stukje geschiedenis

In het begin maakte ik allemaal leuke pdf’jes en printables om het mijn lezers wat makkelijker te maken. Om er, net als ik, profijt van te hebben. Maar des te groter de groep lezers werd, des te meer tijd ik er in stak om ook interessante content te schrijven. En natuurlijk iets vaker dan eenmaal per week. Daarna bedacht ik het bekende huishoudschema en zag dat het honderden keren werd gedownload.

Maar het maken van de huishoudschema’s en de andere printables gaat niet vanzelf. Het kost tijd. En ondanks dat ik ze gratis wil aanbieden, wilde ik toch iets in ruil voor mijn tijd en energie. Juist op dat moment had ik mijn eerste cursus gemaakt en implementeerde een heuse webshop in de website. Om die te bestellen moest je een e-mailadres invullen.

En dat is wat ik ook voor de gratis producten wil. Je e-mailadres.

Want ik wil je graag mijn nieuwsbrief sturen. Of tenminste de gelegenheid hebben om je die te sturen, met daarin leuke tips, nieuws, achtergrondinformatie, aanbiedingen, kortingen en alle actuele artikelen. Wanneer ik die kans eenmaal gehad heb kun je hem op elk gewenst moment weer opzeggen middels de link onderaan de nieuwsbrief. Maar dat hoeft natuurlijk niet 🙂

En daarom kon je alleen maar downloaden via de shop!

MAARRR …

Dit bleek geen succes. Steeds vaker ontving ik mail dat het downloaden niet gelukt was of omdat mensen er moeite mee hadden dat ‘iets gratis’ via een kassa moest worden aangeschaft. Dus heb ik hier iets anders op bedacht en de verandering in feite teruggedraaid. Maar wel op een manier dat ik nog steeds een e-mailadres ‘verdien’.

Ik heb een deel van de website ingericht als een ‘Bibliotheek’ waarbinnen je alles gratis kunt downloaden. Maar om toegang te krijgen tot deze bibliotheek moet je abonnee zijn. En om je lidmaatschap te betalen betaal je met je (JAWEL!) … e-mailadres!

Wat betekent dat in de praktijk?

In de praktijk betekent dat, dat je als abonnee van één (of allemaal) van mijn nieuwsbrieven altijd de link naar de Download Bibliotheek ontvangt en het wachtwoord. 

Het kan soms even duren voordat je de eerste (welkomst) mail ontvangt, maar geduld is een schone zaak. Check wel altijd je spambox. Wil je zeker weten dat je al mijn mail in je inbox ontvangt, voeg me dan toe aan je contactenlijst.

Ja, maar als ik dat eenmaal weet en alles heb gedownload, kan ik de nieuwsbrief wel weer opzeggen!

Dat kan inderdaad, maar dan mis je de nieuwe printables, lijsten en pdf’jes. En heel veel inspirerende en interessante informatie natuurlijk 😉

Maar als ik eenmaal de link en het wachtwoord heb, kan ik altijd inloggen toch?

Nee, dat kan niet altijd. Want zo af en toe verander ik het wachtwoord. Juist om die reden 😉

Daarentegen; als je eenmaal de nieuwsbrief ontvangt (en blijft ontvangen) staat hierin elke maand een link (knop/button) waarmee je het huishoudschema rechtstreeks kunt downloaden, dus zonder bibliotheek. Dat geldt alleen voor het huishoudschema.

Dus wil je een ‘gratis’ huishoudschema?

 

 

Problemen waardoor de download niet lukt kunnen zijn:

 • Je virusscanner
  Jouw virusscanner kan de auteur van het te downloaden bestand, in dit geval Waar is Mam, blokkeren. Als je deze blokkade wilt opheffen ga je linksonder op de download staan, rechter muisklik en selecteer “Download toestaan’. Het kan ook zijn dat er een bericht wordt weergegeven in de informatiebalk. Dan klik je op de informatiebalk en op ‘bestand downloaden’.
 • Je firewall
  Door deze tijdelijk uit te schakelen heb je de mogelijkheid wel te kunnen downloaden.
 • Je pop-up instellingen
  Hoewel dit niet zo vaak het geval is wil het in sommige gevallen gebeuren dat je pop-up blokker de download tegenhoudt. Dit kun je ook verhelpen door de instellingen (tijdelijk) te veranderen.
 • Je browser
  Probeer het met een andere browser.
 • Je download geschiedenis
  Het wissen van je download geschiedenis kan dit probleem verhelpen.

Wil het downloaden na dit te hebben gecontroleerd en uitgevoerd nog niet lukken, lees dan hier alle vragen die hierover al zijn gesteld mét de antwoorden.

Als het daarna nog niet is gelukt, dan kun je mij mailen. Daarbij wil ik graag een goede omschrijving van het probleem of de foutmelding. Het liefst met screenshots, zodat ik kan achterhalen wat precies het probleem is en om het op te kunnen lossen.

Succes!