10 Adventskalenders om snel en simpel zelf te maken

10 Adventskalenders om snel en simpel zelf te maken

10 Adventskalenders om snel en simpel zelf te maken

Adventskalenders worden met de dag populairder in Nederland. Waar adventskalenders vroeger nog gevuld waren met chocolaatjes, vind je nu hele andere producten achter de luikjes. Het meest opmerkelijk is de adventskalender met 24 verschillende soorten kaas van Ilchester.

Wat is een adventskalender?

Een adventskalender telt van 1 december tot en met 24 december. Iedere dag wordt er een vakje geopend, wat het cadeautje van die dag onthult. Traditionele kalenders zijn gevuld met chocolade. De adventskalenders die nu op de markt gebracht worden, zijn veel gevarieerder. Verschillende adventskalenders met luxe beauty producten, onder andere van Rituals en de Body Shop, verkochten vorig jaar zelfs uit. Ook speelgoedgigant LEGO doet mee aan de hype en komt elk jaar met een groter aanbod.
In Duitsland zijn adventskalenders al jaren uitermate populair. Het Duitse aanbod is dan ook een stuk diverser dan het Nederlandse aanbod. Zo vind je in Duitsland onder andere adventskalenders voor huisdieren of kalenders gevuld met cornflakes. Het merk Wera heeft zelfs een adventskalender gevuld met bitjes voor je boormachine.

De reden van de populariteit van de adventskalender

Buiten het feit dat je 24 dagen lang elke dag een cadeautje mag openen speelt de ‘unboxing’ trend ook een belangrijke rol in dit verhaal. De meest populaire video’s op YouTube zijn video’s van producten die worden uitgepakt. Dit laat natuurlijk wel zien hoe gek wij zijn op het uitpakken van cadeautjes.

Maak zelf een adventskalender met persoonlijke cadeaus

Een gebreide Adventskalender | TutorialFoto’s nemen was (en is) niet mijn specialiteit 😉
Elk jaar, zelfs nu nog (de jongste is onlangs 16 geworden) koop ik de kinderen een Adventskalender om af te tellen naar de kerstdagen. Het is een traditie die ik zelf ben gestart en deel met mijn kinderen. Ik liet je al eens een tutorial zien waarin mijn dochter zelf een unieke adventskalender in elkaar zette, juist toen ik dacht dat ze er te groot voor werden. Meteen werd duidelijk dat deze traditie, ongeacht leeftijd, gewoon blijft.

Zelfgemaakte adventskalenders, simpel en mooi!

Dit blijft een van mijn favorieten. Ik heb hem volgens mij al eens eerder gedeeld (of ik wou het al eens doen) omdat het zo simpel is, maar zo mooi.
Bron

Als je kunt naaien is dit ook een hele simpele, maar mooie.

Bron

Iets ingetogener, maar ook mooi en vooral simpel.

Bron

Een heel bos om uit te pakken met op kerstavond de Kerstman zelf.

Bron

Hoewel je hier meteen ziet wat je krijgt en het elke dag hetzelfde is, is het voor een echte lolly-fan een feestje.

Bron

Een subliem voorbeeld van hoe simpel het kan zijn. Niet moeilijk doen, gebruik gewoon enveloppen.

Bron

Of verzamel wat zakjes!

Bron

Je kent ze wel, die schoenenzakken die je normaal aan de binnenkant van je kast hangt.

Bron

Verzamel het hele jaar door je koffiebekers en beplak ze in november om er de daaropvolgende maand plezier van te hebben.

Bron
Doe jij ook aan deze traditie? Koop je dan een adventskalender of maak je deze ook zelf?
10 Adventskalenders om snel en simpel zelf te maken

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?