Kerststress | Het lijstje en de cadeaus

Kerststress | Het lijstje en de cadeaus

Kerststress | Het lijstje en de cadeaus

Voor de moeders onder ons die blij zijn dat Sinterklaas het land heeft verlaten is er al een stressvolle tijd achter de rug. De schoencadeautjes, de wortels, de verhalen, de slapeloze nachten van je kroost, het geheimzinnige gedoe; je kunt het weer voor een jaar achter je laten. Maar we zijn er nog niet!

De kerststress kan nu beginnen.

Het lijstje en de cadeaus

Geheimzinnig gedoe

In ons huishouden hebben we met Sinterklaas, behalve de standaard letter in de schoen (ja, ja), niets meer te maken. En ik hou van het Sinterklaasfeest, begrijp me niet verkeerd, maar ik ben blij dat ik het bovenstaande over heb kunnen slaan. Dat wil overigens niet zeggen dat er minder stress en geheimzinnig gedoe is. Want we trekken lootjes, je kent het wel, waarbij de een na de ander thuiskomt en met een tas vol wat-niemand-mag-weten en door rent naar boven. Of je wilt een kamer binnen en de deur wordt tegen je neus aan geduwd omdat je de toegang wordt geweigerd. Iedereen heeft nu al last van kerststress.

 

Het lijstje en de cadeaus | Kerststress

 

Kerststress no. 1 – wat wil ik!?

De lootjes moeten ruim voor Sinterklaas al worden getrokken, want “er moet genoeg tijd over zijn om ze te kunnen kopen en verpakken”. Dit wordt twee dagen van te voren aangekondigd en in die tijd moet ik bedenken wat ik onder de boom wil. En hier is mijn eerste probleem. Ik zoek alle reclamefolders uit de papierbak en trek alle kasten open voor een idee. En weet na een halve dag nog steeds niet wat ik wil omdat de kasten al vol staan en de folders vol met speelgoed. Er moet immers nog een Sinterklaasfeest gevierd worden!

Idioot die ik ben

Na de loting heb ik een briefje van een gezinslid in mijn handen met cadeau-ideeën waarvan ik nog nooit gehoord heb. Maar Google is mijn beste vriend en na een dag of drie kom ik erachter dat ook Google het niet kent en ik een idioot ben. Ik las het laatst bij een collega en toen pas drong het tot me door dat ik ook gigantisch in de maling werd genomen.

Het lijstje en de cadeaus | Kerststress

 

Maar dat kan ik natuurlijk ook, ik ben immers de aangewezen Kerstman en die cadeautjes zijn nog niet gekocht 😉

En de boom staat nog niet eens

Nadat de cadeautjes binnen zijn moet ik op zoek naar een andere verstop plek dan de vijf voorgaande jaren. Die zijn inmiddels vergeven of alom bekend. Ik kom in hoeken van mijn huis waar je normaal gesproken niet eens het bestaan van weet. Zaak is wel dat ik het zelf ook terug kan vinden nadat ik een superplek heb gevonden. Dit is het gevolg van dat er zo ver van te voren al iets gekocht moet worden terwijl de boom nog niet eens staat. Bah, bah, bah.

En toch ben ik blij dat dit achter de rug is want nu kan ik me gaan focussen op het volgende; de kerstversiering. En oh ja! Het kerstdiner… en Oud & Nieuw! Nog meer kerststress.

December-serie KERSTSTRESS

Tijdens de Decemberserie ‘Kerststress’ wil ik je helpen bij de voorbereidingen en het plannen voor de komende kerst door middel van motivatie en inspiratie. Aan de hand van opeenvolgende artikelen in deze maand kun je zorgeloos aftellen naar 24 december. De verschillende onderwerpen zullen je helpen om bijvoorbeeld je kerst budget op te stellen, het kerstdiner te plannen, inspiratie op te doen voor je kerstoutfit en nog veel meer. Er is zoveel te plannen en te organiseren voor de kerst, maar met behulp van een paar eenvoudige tips wil ik je helpen er dit jaar een kerststress-vrije kerst van te maken.  😉

 

Heb jij al kerststress?

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?