Wie is populairder in Nederland: Sinterklaas of de Kerstman?

Wie is populairder in Nederland: Sinterklaas of de Kerstman?

Wie is populairder in Nederland: Sinterklaas of de Kerstman?

De gezelligste maand van het jaar is alweer aangebroken. Bijna de helft van de Nederlanders is al aan het shoppen geweest voor de eerste cadeau-inkopen. Maar wie is nou eigenlijk populairder; de Kerstman of Sinterklaas? ICS maakte de balans op en onderzocht het koopgedrag van de Nederlanders voor de decemberfeesten. En wat blijkt? Kerst neemt steeds meer het stokje over van Sinterklaas als hét moment om cadeaus te geven. Het grootste deel van de ouders geeft hun kinderen cadeaus met kerst en een opvallend kleinere groep doet dit tijdens Sinterklaas. Ruim de helft van de ouders geeft cadeaus tijdens beide feestdagen.

Cadeaus kopen we graag in de winkel

Hoewel online shoppen erg groeit in populariteit, kopen we cadeaus voor de feestdagen nog steeds graag in de winkel. 42 procent van de Nederlanders doet zelfs álle inkopen voor de feestdagen in de winkel. Bijna de helft doet dit zowel in de winkel als online en slechts een klein deel van de Nederlanders koopt alle cadeaus online.

Cadeaus voor € 200 of meer

Als het gaat om cadeaus kopen voor hun oogappeltjes voor in de zak of onder de boom, lijken veel Nederlandse ouders niet te kijken op een eurootje meer of minder. Tijdens Sinterklaas geeft één op de negen ouders maar liefst € 200 of meer uit. Tijdens Kerst ligt dit percentage met 13 procent nog iets hoger. Grote kans dat dit geld wordt gespendeerd aan presentjes voor hun dochter. Zij staat namelijk op nummer 1 als persoon voor wie men het het leukst vindt om een cadeau te kopen. Zoonlief staat ietsjes lager op de ranglijst.

Soms meer dan vijf cadeautjes

De meeste kinderen krijgen tijdens zowel Sinterklaas als Kerst één tot drie cadeautjes. Een kwart van de ouders gaat bij Sinterklaas iets verder en geeft hun kinderen vier tot zes cadeaus. Ouders met één kind geven vaker vier cadeaus of meer aan hun kind. Met twee of meer kinderen is dat minder vaak het geval.

Wanneer pakken jullie de cadeautjes uit? En hoeveel cadeautjes krijgt elk kind?
Wie is populairder in Nederland: Sinterklaas of de Kerstman?

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?