Versier je kerstdiner met anthurium

Versier je kerstdiner met anthurium

Versier je kerstdiner met anthurium

Als je, net als ik, dit jaar je eigen kerstdiner maakt en er gezellig met je familie en vrienden thuis van geniet, kun je wel wat inspiratie gebruiken om je tafel leuk aan te kleden. Dit hoeft geen ingewikkelde kwestie te zijn met allerlei toeters en bellen. Voeg eenvoudig wat extra sfeer toe met anthurium. Deze kleurrijke snijbloem en kamerplant is zeer geschikt voor tafeldecoraties. Van stijlvol bourgondisch tot retro en van minimalistisch tot romantisch.

Gebruik het voor je tafelschikking

Behalve in boeketten is de anthurium ook geschikt om alleen te gebruiken. Door de sterke, bladloze steel kun je de bloem bijvoorbeeld onder een servetring steken of leg als tafelindeling een losse bloem met strikje én naamkaartje op een bord. Met enkele stelen in een glazen kegelvormige vaas creëer je met minimale middelen al een sfeervolle tafel.

Hou je van retro?

Kies dan voor oranjerode anthuriums en voeg wat asparagustakken toe. Voor een rijke, bourgondische tafelsetting combineer je anthurium bloemen en -planten. Kies daarbij voor felrode kleuren anthuriums of hou het juist wat rustiger met groen- en grijstinten.
Versier je kerstdiner met anthurium

Geen plek op tafel?

Een kleurrijk accent maak je door bijvoorbeeld een bak te vullen met rode of witte anthurium planten. Of zet een plant op een dressoir en combineer met kaarsen en kerstballen in dezelfde kleur. Na december haal je de kerstdecoraties weer weg en geniet je nog een lange tijd van de planten.

Versier je kerstdiner met anthurium

Verzorgingstips

Zonder al te veel moeite bloeit de kamerplant anthurium maandenlang. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig aanvoelt. Dat komt neer op ongeveer eens per week watergeven. Voeg om de 2 weken een beetje plantenvoeding toe aan het gietwater en de plant blijft gezond en sterk.
De snijbloem anthurium is zo mogelijk nog makkelijker. Snij de steel schuin af en zet de bloem in een laagje water van ongeveer 5 centimeter. Gebruik wel een schone vaas en houd het water helder. Als je water ververst snij dan de stelen opnieuw schuin af. De anthurium heeft een vaasleven van gemiddeld 2 tot 3 weken.
Bron: Anthuriuminfo

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?