Moederdag cadeau

Moederdag cadeau tips | alleen voor kinderen

Moederdag cadeau tips | alleen voor kinderen

Voor de ene moeder is het een groot feest, voor de ander geldklopperij, Moederdag. En dat laatste is ook zo, tenminste zo is het geworden. Het ene Moederdag cadeau is nog groter dan het andere. Ik heb daarom vanaf dag één zodra mijn kinderen wisten wat Moederdag (en Vaderdag) inhield gepleit voor zelfgemaakte cadeaus. Een cadeau waar de kinderen zelf moeite en aandacht in hebben gestoken. Wat ze daar bovenop standaard, én uit zichzelf, doen is een bijzonder en heerlijk ontbijt voor me maken.

 

Moederdag cadeau tips

Deze inhoud is alleen voor kinderen en vaders

Zoals de titel al zegt is het niet nodig voor moeders om nu nog verder te lezen. Het volgende is namelijk alleen bedoeld voor kinderen en vaders om ze op ideeën te brengen mama te verwennen met een heerlijk ontbijt.

Elke mama is natuurlijk anders en daar moet je wel een beetje rekening mee houden. Het is immers háár dag. Dus houdt je moeder (of vrouw) niet van kruimels in bed, serveer het ontbijt dan op een feestelijk versierde tafel. Zorg er wel voor dat ze niet eerder naar beneden mag komen wanneer jij het wil.
Vindt je moeder het helemaal niet erg dat iedereen op haar bed zit te kruimelen en vindt ze dat juist supergezellig, zorg er dan voor dat ze in bed blijft totdat je met je heerlijke ontbijt boven komt.

Hoe ga je het Moederdag cadeau maken?

Het zelfgemaakte ontbijt dat jij straks voor je moeder gaat maken is natuurlijk ook een Moederdag cadeau. Daarom moet je er een bijzonder ontbijt van maken.

Ik geef je enkele tips:

  • Serveer iets wat ze niet verwacht, dus geen ontbijt dat ze elke dag al krijgt. Verras haar!
  • Zorg ervoor dat alles klaar is, dus pel of pers het fruit, zorg voor een extra bordje voor de eischalen, smeer de toast en snij de kaas in plakjes.
  • Maak het chique en bijzonder, dus haal dat kaasvorkje maar tevoorschijn (wordt dat ook eens gebruikt), leg er een fleurig en mooi gevouwen servet bij en serveer de jam in een apart schaaltje.
  • Voeg iets bijzonders toe, denk aan een heerlijke moorkop of een roos in een vaasje.
  • Geef je cadeau niet te snel, wacht er mee tot na het ontbijt, des te groter de verrassing!

Wat ga je maken?

Om je een beetje op weg te helpen voor dit heerlijke Moederdag cadeau heb ik wat lekkere ontbijt ideetjes verzameld. Je weet vast wel waar je moeder van houdt, een beschuitje of liever een toast, of misschien is ze wel verzot op een milkshake. Kies maar uit, je kunt ze natuurlijk ook combineren.

Frambozen beschuit

Beschuit met crème fraîche, mag een dikke laag zijn, bedekt met verse frambozen

Kaas boterham

Boterham belegt met de favoriete kaas van je moeder en daarop halve, pitloze druiven

Aardbeien roggebrood

Roggebrood met magere kwark, halve aardbeien, plakjes brie erover en heel even in de oven

Camembert stokbroodje

Stokbroodje met rode jam, camembert, heel even in de oven en dan wat verse peterselie erop

Abrikozen toast

Geroosterd brood (zonder korstjes), boter en abrikozenjam erop, halve abrikozen (uit blik en uitgelekt), beetje suiker en citroensap

Sinaasappel milkshake

Pers twee sinaasappels en een halve citroen uit, doe het samen met 4 eetlepels bruine suiker en 0,75 liter melk in de blender zodat het mooi schuimt

Ananas cocktail

Snijd de ananas en de banaan in stukjes, uurtje in de koelkast en vlak voordat je het je moeder geeft voeg je wat slagroom toe (als ze niet toevallig op dieet is)

Fijne Moederdag

Ik wens jou en je moeder (of vrouw) een heerlijke Moederdag.
Laat je me weten wat ze van jouw Moederdag cadeau vond?
En die moeders die stiekem toch hebben gelezen mogen ook vertellen hoe lekker het was 😉

 

[wysija_form id=”3″]

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?