Sinterklaas ontvangt de verlanglijstjes gemakshalve graag per Whatsapp

Sinterklaas ontvangt de verlanglijstjes gemakshalve graag per Whatsapp

Sinterklaas ontvangt de verlanglijstjes gemakshalve graag per Whatsapp

Dit jaar was de categorie ‘speelgoed’ op een bepaald moment de snelste stijger op het gebied van online bestedingen. Ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden werd er online 63% meer uitgegeven. Je zou verwachten dat het over de periode tijdens Sinterklaas en kerst gaat, maar niets is minder waar. Het is gemeten over het tweede kwartaal.

 

Bron: Nederlandse Thuiswinkel Organisatie

 

Er wordt door ouders dus steeds vaker speelgoed online besteld. In de periode rondom Sinterklaas en de kerstdagen zal dat zeker niet minder zijn. Het is soms een heel gedoe; een verlanglijstje uitpluizen en zoeken op het internet naar de beste prijs of de beste kwaliteit. Maar het zou toch heel makkelijk zijn als je met één klik op de knop de beste koop te pakken had.

Online een verlanglijstje maken

Daar is natuurlijk al iets op gevonden. Je kinderen kunnen ‘online’ hun verlanglijstje maken. Ze selecteren hun gewenste cadeaus en die worden automatisch in hun online verlanglijst gezet. Vervolgens kan de verlanglijst via mail of WhatsApp naar jou, als ouder, worden verstuurd. Speelgoed kopen tegen de scherpste prijs is daardoor zeer eenvoudig geworden.

Sinterklaas ontvangt de verlanglijstjes gemakshalve graag per Whatsapp

Hoe doe je dat?

Dit kan via een onafhankelijk, online speelgoedboek waarmee kinderen hun eigen verlanglijstje maken. Ouders kunnen dan direct zien wat de laagste prijs per aanbieder is én ze kunnen het met één druk op de knop online bestellen.
Listi laat het speelgoed zien van meer dan 15 aanbieders. Zo vind je op Listi onder andere speelgoed van Intertoys, Bol.com en Wehkamp. Dit online verlanglijstje levert gemakkelijk geld op, want prijsverschillen zijn soms enorm. Op een lijstje van 3 tot 4 speelgoedartikelen kan soms al tot 24 euro worden bespaard met Listi.

Naast speelgoed zijn er elektronica-aanbieders zoals Mediamarkt aangesloten, zodat productgroepen zoals games en consoles ook te vinden zijn.

 

Sinterklaas ontvangt de verlanglijstjes gemakshalve graag per Whatsapp

Gemak voor ouders met prijsbewuste kinderen

De komende tijd worden veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo worden kinderen een klein beetje prijsbewust gemaakt door een spaarpot in te stellen. Hiermee kunnen kinderen zien of ze met het geld voor hun verjaardag of rapport ver boven het ingestelde budget uitkomen. Dat voorkomt hopelijk ook teleurstelling wanneer kinderen onder een kleinigheidje een Playstation verstaan.

Hoe doe jij je Sinterklaas- en kerstinkopen? Koop je alles online of trotseer je de drukte en ga je alle winkels langs voor de beste aanbieding?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?