Naar het museum met je kinderen in de meivakantie | De Brandweer

Naar het museum met je kinderen in de meivakantie | De Brandweer

Naar het museum met je kinderen in de meivakantie | De Brandweer

In een korte serie wil ik je deze week wat leuke, inspirerende tips geven om naar het museum te gaan met je kinderen in de meivakantie. Aan een (saai) museum zou je in eerste instantie misschien niet denken, maar ik wil je laten zien dat dit verreweg van saai is. En het is ook nog eens erg leerzaam.

Vandaag: Veiligheidsmuseum PIT

De brandweer blust brand, maar wat doen zij nog meer? Ontdek het heden en verleden van de brandweer in Nederland bij Veiligheidsmuseum PIT van 11 april tot en met 2 juli. Doe de speciale tour door het museum over kunstenaar, uitvinder en generaal-brandmeester Jan van der Heijden en ga aan boord van de historische blusboot Jan van der Heyde II.

 

Naar het museum met je kinderen in de meivakantie | De Brandweer

 

Kinderen kunnen zich verkleden als brandweerman/vrouw en de brandweerspeurtocht doen. 

Wie is Jan van der Heijden?

Jan van der Heijden (1637-1712) was schilder en etser, maar ook de eerste generaal-brandmeester en uitvinder van de brandslang. Door hem werden de lange rijen mensen met emmertjes overbodig. Ook schreef hij in 1690 het eerste brandweerboek ter wereld. Ontdek het verhaal over Jan van der Heijden – van kunstenaar tot generaal-brandmeester in de tour bij PIT.

Historische blusboot Jan van der Heyde II aan de pier

Deze historische brandblusboot van de Amsterdamse Brandweer is genoemd naar generaal-brandmeester Jan van der Heijden. De blusboot Jan van der Heyde II (1929) is zo stevig gebouwd dat hij sterk ijs kan breken en het hele jaar in actie kan komen. Wist je dat deze brandblusboot ook te zien is in de James Bond film Diamonds are Forever uit 1971? Bekijk de Jan van der Heyde II aan de pier bij PIT met de nieuwe kijkwijzer.

Brandweerspeurtocht voor kinderen

Voor kinderen is er een leuke brandweerspeurtocht. Verkleed je als de brandweer, speur naar de brandweer objecten in het museum en ontdek wat de brandweer allemaal doet! De brandweerspeurtocht is een leuke activiteit voor het hele gezin.

Data & Tijden

De brandweerweken lopen van 11 april tot en met 2 juli 2017. PIT is open van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Met Pasen en in de meivakantie (22 t/m 30 april) is PIT ook open op maandag.

Meer informatie

In de meivakantie zijn er extra brandweeractiviteiten en demo’s. Lees hier meer informatie over dit interessante en leerzame museum.

Heb jij nog plannen met je kinderen deze vakantie?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?