Minder calorieën met een Airfryer

Minder calorieën met een Airfryer | De voor- en nadelen

Minder calorieën met een Airfryer | De voor- en nadelen

In bijna elk huishouden wordt af en toe gefrituurd. Nou ja, in de onze wel. Toen onze kinderen nog kleiner waren werd er gefrituurd tijdens een verjaardagsfeestje en de patatjes werden hartelijk ontvangen. Maar ook een gefrituurd hapje bij de borrel is een welkome versnapering. Maar we doen dat niet meer, want we hebben namelijk een Airfryer! En ik ben er zo blij mee. Je kunt bijna alles erin bereiden. Natuurlijk friet en snacks, maar ook vlees, kip en aardappelen. En broodjes, muffins, zelfs groente. En een groot voordeel is dat je diepvriesproducten niet meer hoeft te ontdooien, ze kunnen zo de Airfryer in.

Alles wat ik voorheen in de oven bereidde gaat nu de Airfryer in en is in bijna de helft van de tijd klaar, zonder voor te verwarmen, want dat is niet nodig. Ook hoeft het allemaal niet zo heet en dat scheelt weer op mijn energierekening en het behoudt van het milieu. Maar het scheelt ook aan caloriën en dat is goed voor de gezondheid van mij en mijn gezin. Voor wat mij betreft alleen maar voordelen.

 

Minder calorieën met een Airfryer

Zijn er ook nadelen?

Het ligt aan het type Airfryer hoeveel voedsel je tegelijkertijd kunt bereiden, maar het kan natuurlijk niet allemaal tegelijk. Vlees en aardappelen kunnen niet tegelijk in het mandje, want elk heeft een eigen temperatuur en bereidingstijd nodig. Er staat in het apparaat aangegeven tot waar je het mandje kunt vullen.

Ik gebruik hem dan ook op dagen waarop ik een snelle hap klaar wil zetten omdat ik te weinig tijd heb. Of ik bereid bijvoorbeeld alleen het vlees er in en de rest op het gasfornuis of in de oven.

Hoe is de smaak?

Door de hete lucht wordt de voeding aan de buitenkant altijd licht krokant. En qua smaak moet ik zeggen dat ik zeer tevreden ben. Door het feit dat er geen olie of vet aan te pas komt proef je veel meer van het eten zelf. Maar smaken verschillen uiteraard.

Wat is de beste Airfryer

Radar deed een test in maart van dit jaar waarin ze een portie friet bereid in de Airfryer vergeleken met een portie bereid in de oven en een portie gebakken in frituurvet. En dit was het resultaat:

Nummer 1

AirfryerPrincess Digital Aerofryer

Productnummer: XL 182020
Prijs: 119,00 (nu met 17% korting zag ik)
Bereidingstijd: 25 minuten
Eindcijfer: 6

 

Nummer 2

Watshome Multifryer

Prijs: 59,99
Bereidingstijd: 23 minuten
Eindcijfer: 6

Nummer 3

Airfryer

Philips

Productnummer: HD 9240/90
Prijs: 189,00
Bereidingstijd: 13 minuten
Eindcijfer: 5,3

 

Nummer 4

Airfryer

Tefal Actifry

Productnummer: FZ7070
Prijs: 129,00
Bereidingstijd: 30 minuten
Eindcijfer: 4,5

 

Lees hier de complete test.

Bron: Radar.avrotros.nl

Overweeg je om een Airfryer aan te schaffen?

Dit zijn de voordelen

 • Frietjes zijn tot 80% minder vet
 • Je maakt slechts gebruik van één lepeltje olie
 • Door de hete lucht wordt het lekker krokant
 • Voorverwarmen is niet nodig
 • Geen nare luchtjes!
 • Makkelijk schoon te maken
 • Je kunt erin frituren, bakken, grillen, braden én roosteren
 • Compact en handig op te bergen
 • Alles veel sneller klaar bij een lagere temperatuur

Recepten voor de Airfryer

Airfryer recepten

Zelf heb ik dit kookboek aangeschaft.
Het heeft naast onder andere een heerlijk recept voor gebakken banaan ook nog andere handige tips voor het gebruik én het schoonmaken. En een heel handige tabel met baktijden.

 

 

 

Aviko heeft speciale frieten voor in de Airfryer.

 

AirfryerEn als je deze Philips aanschaft krijg je er een receptenboekje bij.

 Engelse kookboeken

[bol_product_links block_id=”bol_580226407f095_selected-products” products=”9200000062279548,9200000062430379″ name=”Airfryer” sub_id=”” link_color=”00BEFF” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CA0098″ deliverytime_color=”006F94″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”800″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Heb jij een Airfryer? En wat maak jij er meestal in?

 

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

3 reacties

 1. Vorig jaar is onze frituurpan stuk gegaan en sindsdien hebben we eigenlijk weinig zin gehad om nog wat te frituren. Ik heb een tijdje getwijfeld over een Airfryer, maar het lijkt me een dure aankoop om enkel partysnacks te maken als onze vrienden eens langskomen. Wij kunnen er nu dubbel en dik van genieten als we eens naar de frituur gaan.

  1. Author

   Ik begrijp wat je bedoelt, maar een snack uit een Airfryer is een stuk gezonder dan die uit de frituur.
   Je kunt er niet alleen snacks in bereiden, maar ook bijvoorbeeld broodjes in bakken en kip en vlees.

 2. Mijn man kreeg er 1 als kerstpakket, maar na 1x gebruiken, hebben we ‘m weggegeven. Wij frituren ook niet en ik vond het niet echt een meerwaarde hebben ten opzichte van de oven.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?