In januari boeken we een vakantie

In januari boeken we een vakantie

In januari boeken we een vakantie

Het is bijna januari en deze saaie maand proberen wij altijd wat op te vrolijken door een leuke vakantie te boeken. Om er ergens in de twee saaie maanden na januari plezier van te hebben. Een midweek in de voorjaarsvakantie bijvoorbeeld. Mijn man en ik zijn ons er heel erg van bewust dat dit een van de laatste jaren is dat onze kinderen nog met ons op vakantie willen. De jongste is nu vijftien en heeft al aangegeven dat hij “geen zin” meer had om mee te gaan de komende zomer. Dát gegeven moet ik nog even laten bezinken, maar we zullen ons zo langzamerhand erop moeten voorbereiden dat we zeer binnenkort met z’n tweeën drie weken in de zon liggen.

 

In januari boeken we een vakantie

Een bestemming waar iedereen zich in kan vinden.

Om de kinderen nog een keer mee te krijgen op vakantie moeten we ze nieuwsgierig maken, moet het redelijk spectaculair zijn en moet er genoeg te doen zijn. Een beetje actie in de vorm van dingen ontdekken en ondernemen. En ze moeten kunnen stappen uiteraard.

Met dat in mijn achterhoofd lijkt mij een stedentrip, met voor elke leeftijdscategorie wat wils, een leuke afsluiter. Wij houden van mooie gebouwen en indrukwekkende architectuur, van gezellige marktjes en van lekker eten. Via het internet kwam ik terecht in Barcelona.

Ik denk dat Barcelona aan al onze eisen kan voldoen.

Het vliegen duurt maar anderhalf uur, dat is dus niet te lang voor bewegelijke pubers en het vliegen is niet duur. Het ligt aan de Middellandse Zee. Barcelona staat bekend om de architectuur van Gaudi wat betekent dat wij wel aan onze trekken zullen komen. Indrukwekkende gebouwen heeft deze man ontworpen. En met zijn bekende winkelcentra is Barcelona een echt winkelparadijs wat er voor zorgt dat er genoeg geshopt kan worden. Ook heeft Barcelona veel parken, tuinen en aquariums. Daar komt nog eens bij dat de temperatuur in het voorjaar er erg aangenaam is. Kortom; Genoeg te beleven en te doen dus en een midweek is zo volgepland.

Dicht bij huis blijven

Een andere optie is om in Nederland te blijven en een leuk en luxe familiehotel te vinden. Waar ook aan al onze wensen wordt voldaan. Via Novotel vond ik alle familiehotels in Nederland. Maastricht bijvoorbeeld is ook een prachtige stad. In Maastricht is meer dan genoeg te doen met en zonder kinderen. Bossen, kastelen, terrasjes en heerlijk eten. En het ondergrondse gangenstelsel van de Maastrichtse Kazematten lijkt me ook een uitdaging. Een lekker verwarmd zwembad is ook een aangename bijkomstigheid.

Ik laat ze zelf kiezen

Met bovenstaande informatie en zónder de locatie te noemen laat ik ze zelf kiezen. Bijkomstigheid is nieuwsgierigheid opwekken en een beetje peilen hoe ze het vinden om met paps en mams op vakantie te gaan. En in een democratisch gezin als wij zijn, gelden de meeste stemmen. 😉

Wanneer ga jij je vakantie boeken?

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?