In 6 stappen mooie zomervoeten

In 6 stappen naar mooie zomervoeten

In 6 stappen naar mooie zomervoeten

Ik hoop toch echt dat het weer het binnenkort toelaat om blootsvoets op pad te kunnen. Ik bedoel dan met mooie open schoenen of slippers. Een vereiste is dan natuurlijk mooie verzorgde zomervoeten. En dus moeten we weer aandacht aan onze voeten gaan besteden, na een hele winter in sokken en schoenen. Ze kunnen dan ook echt wel wat verwennerij gebruiken. En eerlijk… onverzorgde, blote voeten zijn echt niet mooi.

 

In 6 stappen mooie zomervoeten

In 6 stappen naar mooie zomervoeten

 1. Ik begin met een badje van lauw water waarin ik zout oplos. Dan pak ik een tijdschrift en met mijn voeten in het heerlijke warme water ga ik een halfuurtje relaxen. Begint goed hè?
 2. Daarna pak ik mijn super-de-luxe voetvijl, die ik op Moederdag kreeg 🙂 , maar het kan ook met een oude tandenborstel, en haal alle winter eelt van mijn zolen. Ruwe, en zelfs gebarsten voeten worden weer als babyvoetjes.
 3. Maak ook meteen onder je nagels schoon met een niet te scherpe nagelvijl.
 4. Knip je nagels altijd recht af om ingroeien te voorkomen en knip nooit nagelriemen weg! Deze zijn er om bacteriën tegen te houden.[bctt tweet=”Ik bespaar mezelf een pedicure en maak zelf mijn voeten zomerklaar!” username=”waarismam”]In 6 stappen naar mooie zomervoetenWrijf nu eens met je handen langs je voetzolen hoe heerlijk zacht! Maar we zijn nog niet klaar.
  Nu wordt het echt tijd je eigen pedicure behandeling af te werken.
 5. Als je je nagels gaat lakken begin dan met een basis coating om vergeling tegen te gaan. Kies dan een mooi zomers kleurtje en lak ze af met een top coat zodat het resultaat langer blijft. Kies een redelijk neutrale kleur want een gelakte teennagel gaat de hele zomer mee!
 6. Smeer als laatste je voeten in met een voetencrème met aloë of een andere vochtinbrengende crème. Om je voeten niet weer te laten uitdrogen smeer je voeten regelmatig in. Doe dit voordat je naar bed gaat en doe er sokken over. De crème heeft dan de hele nacht om in te trekken en zo houd je zachte babyvoetjes.

 

Heb jij je zomervoeten al gedaan of wacht je ook op het mooie weer?

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

2 reacties

  1. Author

   Ik moet dat ook regelmatig bijhouden en deed dat altijd met een puimsteen. Maar ik ben nu echt heel blij met mijn Moederdag cadeau. Daarmee is het zo gepiept!

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?