Bio-oil, wat wij ervan vinden | Review

Bio-oil, wat wij ervan vinden | Review

Bio-oil, wat wij ervan vinden | Review

Als je in de pubertijd te snel groeit veroorzaakt dit dikwijls striae (groeistrepen). Het is onderhuids bindweefsel dat niet snel genoeg mee kan groeien en daardoor uit elkaar wordt getrokken. Het resulteert in dunne, rode strepen op je huid, die later bleek verkleuren. De strepen komen het meest voor op plekken waar de huid gespannen is: op de buik, billen en op de borsten. Bio-oil beloofd dat deze huidstriemen, én pigmentvlekken, minder zichtbaar worden als je het product langdurig gebruikt. Mijn dochter en ik testten het een maand lang voor je uit.

De ervaring van mijn dochter

Toen ik ongeveer vijftien was merkte ik dat alles aan mijn lichaam ineens breder en groter werd. Ik vond het verschrikkelijk, maar mam vertelde me dat het “gewoon hoorde bij het volwassen worden”. Dan hoor je blijkbaar rondingen te krijgen… En bij deze rondingen kwamen dan ook nog eens die vreselijke striemen kijken. Ik schaamde me er erg voor en wou er alles aan doen om dit weg te krijgen. Ik las op internet dat bio-oil een goed product is om striae te verzachten en ging dit daarom meteen gebruiken.

Op dit moment heb ik ze nog steeds, de striemen. Of het echt hielp, dat weet ik niet. Bio-oil heeft misschien geholpen om de striae te verzachten, maar op dat moment was ik meer teleurgesteld om het feit dat ze niet weggingen.

Mijn ervaring

Ik moet voorop stellen dat mijn huidproblemen niet te behandelen zijn en dat was ook niet mijn verwachting. Vitiligo is blijvend en de littekens die zijn ontstaan door HS zullen nooit meer verdwijnen. Maar Bio-oil geeft ook aan dat het een verouderde en uitgedroogde huid goed verzorgd. En dat is ook mijn ervaring. Het wordt zeer snel door je huid opgenomen en voelt niet vettig.

Ik gebruikte het na het douchen en ook op mijn gezicht. Het voelde prettig aan en het ‘vlekkerige’ verdween uit mijn gezicht. De huid werd ‘rustiger’ na het douchen en de kleuren vloeiender, alsof ik een concealer had gebruikt. En de huid werd er heerlijk zacht van.

 

Bio-oil, wat wij ervan vinden | Review

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Dit gezegde geldt voor veel en ook in dit geval. Hoewel het een prettige olie is om te gebruiken, is het niet het wondermiddel waar elke vrouw op zit te wachten. Je huid elastisch houden tijdens een snelle groei door dagelijks je huid in te smeren, is altijd verstandig. En voorkomen dat je de huid té vaak wast en overmatig wordt blootgesteld aan droge lucht, kan voorkomen dat je huid te snel verouderd.

Gezonde voeding speelt natuurlijk ook een grote rol. Water, water, water drinken en veel verse groente en fruit. Water zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en elastisch blijft. Groente en fruit bevatten stoffen die afvalstoffen onschadelijk maken (antioxidanten). Zij gaan het verouderingsproces tegen.

Heb jij Bio-oil al eens gebruikt? Wat is jouw ervaring?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?