8 feiten die je moet weten over rimpels

8 feiten die je moet weten over rimpels

8 feiten die je moet weten over rimpels

Een tijdje geleden werd ik 48…
Zo’n dertig jaar geleden was dat een leeftijd waarvan ik dacht dat je dan minstens oma was, oud in ieder geval. Nu ik het zelf ben weet ik dat je in je hoofd niet ouder wordt, maar je lichaam wel. En bij het ouder wordende lichaam horen nu eenmaal rimpels. Maar ik mag niet klagen, het ziet er nog redelijk strak uit 😉 Ik zie anderen van mijn leeftijd die er erger aan toe zijn. Maar ze beginnen nu toch langzamerhand te komen.

 

8 feiten die je moet weten over rimpels - wat kun je eraan doen? #waarismam

Waarom lijken bepaalde mensen ouder dan andere

Het lijkt of bepaalde mensen sneller oud worden dan andere. Dit heeft met verschillende factoren te maken, zoals erfelijkheid, algemene gezondheid, leefomgeving en het blootstaan aan bepaalde elementen, en dan met name de zon. Al deze factoren maken dat mensen van dezelfde leeftijd er ouder of jonger uitzien dan de ander.

Eenvoudig rimpels voorkomen

De meest eenvoudige manier om rimpels te voorkomen is de zon vermijden. Bescherm je altijd tegen de zon. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar heel belangrijk.  Je zult immers naar buiten moeten. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème en een goede zonnebril. Smeer ook je kinderen zo vroeg mogelijk in en blijf dit doen.

Meer manieren om rrimpels te voorkomen

Stoppen met roken! Uit onderzoek is gebleken, maar dat is ook algemeen bekend inmiddels, dat rokers diepere en scherpere rimpels hebben bij de ogen en bij de mond dan niet-rokers.

Helpt een vochtinbrengende crème?

Een dergelijke crème kan rimpelvorming niet voorkomen, maar het kan wel een positief effect hebben op de huid. Als er vocht wordt toegediend aan het buitenste laagje van de huid wordt de huid elastischer en daardoor frisser. De huid ziet er gladder uit, kleinere rimpeltjes worden onzichtbaar en de huid voelt ook beter aan. Het drinken van veel water is ook aan te bevelen. Dit is niet alleen goed voor je huid maar heeft veel meer gezonde voordelen.

Wat zijn anti-rimpelcrèmes?

Veel van deze crèmes zijn zo samengesteld dat ze de rimpels ‘opvullen’. Zij werken slechts oppervlakkig en geven een tijdelijk effect. Buiten dat zijn veel van deze crèmes goede vochtregelaars en bevatten ze ingrediënten die daadwerkelijk helpen vocht in de huid te brengen. Zo’n huid ziet er over het algemeen jonger uit. Deze producten helpen wel, maar ze voorkomen, noch ‘genezen’ rimpels.

Werkt elke crème?

Niet elke crème is als anti-rimpelcrème te gebruiken. Sommige kunnen zelfs het ontstaan van mee-eters of, erger nog, acne als gevolg hebben. Het is dus beter een crème te gebruiken die bedoeld is tegen rimpels.

Voorkomen beter dan genezen

Wil je een anti-rimpelcrème gaan gebruiken voordat je überhaupt rimpels hebt, dan is dit een no-go. Omdat rimpels niet voorkomen kunnen worden is het onzin om zo’n crème al te gaan gebruiken op jonge leeftijd. Sommige producten bevatten oliën die het ontstaan van acne kunnen bevorderen. Dus niet doen!

Gymnastiek voor je gezicht

Door aan zgn. gezichtsgymnastiek te doen worden rimpels niet tegengehouden. Het kan in feite meer kwaad dan goed doen. Je gezicht is constant in beweging als je eet, praat, lacht. Kortom, gewoon als je leeft. Let er maar eens op. Het komt nu juist door die herhaalde bewegingen dat rimpels worden gevormd. Wees maar trots op je lachrimpels in plaats van ze weg te werken. Gymnastiek voor je gezicht is trouwens wel een uitstekend middel om je onderkin te verminderen of te voorkomen. Tuit de lippen en spreek de ‘O’ en de ‘A’ tienmaal achter elkaar goed uit.

Kortom

Als je nog geen rimpels hebt (behalve de lachrimpels) gebruik dan gewoon je dagcrème en wees blij. Zie je ze al komen vervang de dagcrème door een antirimpelcrème. Rimpels zullen komen vroeg of laat, je kunt ze alleen vervagen door een crème en uitstellen door een aantal toepassingen. Maar leg je erbij neer, ze horen nu eenmaal bij het ouder worden.

Doe jij al iets aan je rimpels?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?