Hoe jij en ik de boodschappen doen | Tag

Hoe jij en ik de boodschappen doen | Tag

Hoe jij en ik de boodschappen doen | Tag

Bij Mirjam zag ik een leuke blogtag voorbij komen. Een tag waarin wordt gevraagd op welke manier je boodschappen doet. En met deze vragen wil ik jullie informeren hoe ik dat doe. Deze tag is overigens bedacht door de Supermoms en hen komen de credits toe.

 

Hoe jij en ik de boodschappen doen | Tag

Waar doe je boodschappen?

Ik doe boodschappen waar de aanbiedingen zijn. Mijn vaste lezers weten dat ik aan de hand van een zelfgemaakt weekmenu de boodschappen doe. Dit weekmenu maak ik aan de hand van de aanbiedingen van die week. Dit zijn wel de aanbiedingen van de supermarkten uit mijn buurt. Ik ga er niet speciaal voor omrijden want dan ben ik mijn voordeel kwijt aan benzine. De supermarkten hier in de buurt zijn Plus, Jumbo, Lidl en Aldi. Er zijn er meer, maar dat vind ik geen prettige winkels.

Doe je altijd boodschappen in dezelfde vestiging?

Ja, of ik moet toevallig ergens anders zijn, bijvoorbeeld op vakantie, en ik heb boodschappen nodig. Maar in principe altijd bij dezelfde vestigingen.

Wanneer doe je boodschappen?

Op vrijdag. En of dat voor of na de middag is hangt af van de dienst van mijn man, want we hebben maar één auto. En omdat ik maar eens per week boodschappen doe zijn dat teveel om op de fiets te vervoeren.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Een keer per week. Het komt zelden voor dat ik nog een tweede maal naar de supermarkt ga. Doordat ik het weekmenu en de boodschappenlijst van te voren opstel zijn alle maaltijden na het boodschappen doen in huis. En ook de basis boodschappen worden elke week aangevuld. Dus alleen wanneer er echt iets is vergeten of op is en nodig heb, ga ik een tweede keer in dezelfde week.

Als je in de winkel kunt scannen, doe je dit?

Ja, bij ons in de Jumbo kan dit en dat vind ik heel fijn. Het scheelt je zeker een keer uit- en inladen van de boodschappen. En ik vind het ook heel fijn dat ik op voorhand al weet wat ik moet betalen.

Kies je voor het A-merk of het huismerk?

Bijna altijd voor het huismerk omdat dit kwalitatief goede producten zijn, goed smaken en schelen in de portemonnee. En alleen een A-merk dat én lekkerder én in de aanbieding is neem ik mee.

Gaan de kinderen mee boodschappen doen?

Dit is wel een grappige vraag, want je zou denken met kinderen in de leeftijdscategorie als de mijne, tussen 14 en 19, dat hun belangstelling hiervoor er niet meer is. Maar niets is minder waar. De mijne gaan, mits ze het niet te druk hebben met andere zaken, nog altijd heel graag met me winkelen. En dat vind ik heel fijn. Het is gezelliger en ook makkelijk omdat ze kunnen helpen sjouwen. En er wordt vrijwel nooit ongevraagd iets extra’s in de kar gelegd.

Als de kinderen mee gaan, mogen ze dan iets kiezen?

Dat stadium zijn ze al gepasseerd. Maar ook toen ze kleiner waren was dat niet mijn regel. Ze hebben zich altijd keurig gedragen in de winkel en ik hoefde daarvoor nooit iets te beloven. Het feit alleen dat ze me mochten helpen de boodschappen doen was genoeg. En later toen ze konden lezen, het boodschappenbriefje vasthouden, voorlezen en de spullen in de kar doen, was voor hun al een plezierig uitje.

Gebruik je een boodschappenlijstje?

Hierop een volmondig Ja! Allereerst, zoals ik bovenaan al aangaf, staat mijn hele weekmenu erop. Maar ook de andere boodschappen en zonder dat boodschappenbriefje zou ik de helft vergeten. Dat past echt niet allemaal op mijn harde schijf. Deze is al te vol geraakt in al die jaren vrees ik 😉

Maar nu jij!

Ik ben natuurlijk veel benieuwder naar de manier waarop jij je boodschappen doet. En meer nog naar wat je mist, anders wilt doen of erover wilt weten. Misschien dingen die handiger kunnen, oplossingen voor problemen, etc. Laat het me weten in een reactie hieronder en wie weet kan ik naar aanleiding van de vragen en opmerkingen nog een artikel eraan wagen om je te helpen.

Dus: Hoe doe jij je boodschappen en wat zou je er nog over willen weten?  Shoot! 😉

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke en snelle manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

10 reacties

 1. Hé, wat een leuke tag! Misschien dat ik hem ook eens ga invullen. Ik vind het altijd wel leuk om te lezen hoe anderen hun boodschappen doen.

 2. Wat een leuke tag. En het is een hartstikke goed idee om de kinderen het boodschappenlijstje te laten lezen.
  Hier vluchten ze meteen naar het computertje wat in de winkel staat.

 3. Wat leuk dat je de tag hebt ingevuld! En wat leuk om te lezen! Voor een hele week boodschappen doen; knap hoor! Ik moest meestal nog wel 1 of 2 keer 🙂

 4. Ik doe mijn boodschappen op mijn vrije dag ( vrijdag) zo vroeg mogelijk ( waneer de kids naar school zijn) dan ben ik er vanaf ?Ik doe weekboodschappen maar het gebeurt nog wel eens dat ik tussendoor wat haal omdat ik iets vergeten ben, het toch sneller op ging of verse spullen nodig heb( voor bijv een salade) ik maak netjes een boodschappenlijst en het liefst scan ik bij de appie of plus maar ga ook regelmatig naar de Aldi

 5. Ik doe mijn boodschappen altijd op maandagochtend. en daarna ga ik lekker koffie drinken bij mijn twee koffievriendinnen.

  1. Gezellig. Aan het begin van de week heb ik ook eens geprobeerd, maar dan moet ik altijd voor het weekend nog eens omdat er dan niets bijzonders meer in huis is voor het weekend.

 6. Ik heb een hekel aan boodschappen met de auto doen, doe het dus altijd op de fiets. Achterop mijn driewielligfiets past precies een boodschappenkratje die ik met behulp van de zelfscanner maar 1x hoef vol te gooien. Dan kan ik weer een halve week vooruit en mijn man doet het voor de andere helft van de week.
  Voor ons werkt dit prima.

  Waar ik bij jou dan nog wel nieuwsgierig naar ben: in hoeverre bepaal jij alle boodschappen/ het eten in je gezin? Je schrijft al dat je kinderen niets kiezen, maar je man, legt die zich ook neer bij jouw strak geplande weekmenu?
  Als mijn kinderen mee gaan, mogen zij bijvoorbeeld iets van groenten of fruit kiezen. En ik zou het voor een hele week niet eens zelf allemaal kunnen bedenken, haha!

  1. Ik weet natuurlijk wel wat iedereen graag lust en wat hun wensen zijn en daar pas ik het weekmenu wel bij aan. Dus ja. Mijn man én mijn kinderen leggen zich wel neer bij wat ik op tafel zet. En natuurlijk hebben ze wel inspraak of vraag ik waar ze zin in hebben die week. Maar over het algemeen zit dat wel in mijn hoofd. En dat geldt ook voor groente en fruit.
   Hier heb ik precies beschreven hoe ik zo’n weekmenu maak en dat het niet moeilijk is om voor een hele week vooruit te bedenken >> https://waarismam.nl/recepten/weekmenu/10-ingredienten-perfect-weekmenu/
   Ik heb je fiets gezien, super dat je daar alle boodschappen mee kan doen. En die zelfscanner is inderdaad een magnifieke uitvinding.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?