toilet grote schoonmaak

Grote schoonmaak: Toilet

Grote schoonmaak: Toilet

Blogpost in tekst (6)Het kleinste kamertje van het huis verdient de meeste aandacht. Krijg je onverwacht bezoek dan dient je toilet schoon te zijn en fris te ruiken. En een schoon toilet ruikt altijd fris. Dus zit er niets anders op dan je toilet altijd schoon te hebben.

Allereerst, zoals jullie inmiddels weten, hou ik niet van chemicaliën. Daarom zoek ik altijd een alternatief om op een natuurlijke manier schoon te maken. En mijn basis bij alles is baking soda en schoonmaakazijn.

Hoe hou je het toilet schoon

Het is natuurlijk niet noodzakelijk het hele toilet dagelijks te poetsen en te schrobben. Maar met dagelijks is niets mis.
Kennen jullie dat dagelijkse spuitflesje nog?

Recept homemade ‘dagelijkse fles’ voor de badkamer

 • spuitfles
 • 1/4 deel schoonmaakazijn
 • paar druppels tea tree olie (én alweer ;))
 • vullen met gekookt (afgekoeld) water

Zet deze standaard in je toilet en spuit de bril en de pot ermee in. Poets het droog met een stuk wc-papier, gooi het in de pot en spoel door. Klaar is Kees.

De grote toilet schoonmaak

 1. Strooi baking soda langs de zijkant van de toiletpot. Laat dit zijn werk doen.
 2. Spuit met de ‘dagelijkse fles’ het fonteintje, veeg deze schoon met een vochtige doek en wrijf het droog met een oude handdoek (totdat het mooi glimt)
 3. Doe hetzelfde met de tegelwanden van het toilet
 4. Doe hetzelfde met de buitenkant van de toiletpot, de deksel en de bril.
 5. Maak met een andere, schone doek het plancet, de accessoires of andere prulletjes schoon. Doe als laatste het afvalbakje.
 6. Schrob nu met de toiletborstel de pot van binnen goed schoon. Gebruik hiervoor schoonmaakhandschoenen. Spoel het toilet door.
 7. Spuit als laatste de vloer in, poets deze schoon met een vochtige doek en droog het na met een oude handdoek.

Ik doe bovenstaande eens per week. Wanneer je dagelijks je toilet een ‘kleine beurt’ geeft en je regelmatig stofzuigt en dweilt, kun je het natuurlijk ook eenmaal per twee weken doen.

 

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?