Hoe je de was droogt als het regent

Hoe je de was droogt als het regent

Hoe je de was droogt als het regent

Heb jij ook zo genoten van dat heerlijke weer de afgelopen week? En was je ook zo blij dat de was eindelijk weer naar buiten kon? Heb je ook heel snel het beddengoed gewassen, buiten gedroogd en er meteen weer het bed mee opgemaakt? Ikke wel! Zálig! De weergoden gaan vast weer hun best doen deze week, maar dat lijkt hier vandaag nog niet te lukken, helaas. Maar ik heb mijn prachtige overkapping en mijn super praktische droogrekken. Hieronder een aantal mogelijkheden hoe je de was droogt als het regent.

 

Hoe je de was droogt als het regent

 

Droogrekken heb je in alle soorten en maten. Het hangt af van de ruimte die je ervoor hebt, hoe praktisch een droogrek is en hoeveel er aan kan hangen. Ik zet een aantal soorten droogrekken voor je op een rijtje.

Hangbare droogrekken

Hoe je de was droogt als het regentEen droogrekje voor aan je radiator. Handig voor handwasjes of een item dat snel droog moet.

Hoe je de was droogt als het regentDit droogrek kan ook aan de deur van je washok en kan iets meer was aan, maar nog steeds geen complete lading.

 

DHoe je de was droogt als het regentit rek heeft extra ruimte doordat het uitklapbaar is. Aan een balkon niet handig bij regen, maar hij kan ook perfect aan je deur.

Staande droogrekken

Hoe je de was droogt als het regentEenvoudig, opvouwbaar droogrek. Neemt niet teveel ruimte in en kan een kleine lading aan.

Hoe je de was droogt als het regentDit staande droogrek kan een complete wasmachine lading aan doordat je twee zijstukken extra kunt uitklappen.
Dit is mijn favoriet en staat onder mijn overkapping.

Hoe je de was droogt als het regent
Dit droogrek is gemaakt voor de fijne was en wollen truien. Door de afmeting past hij precies bovenop je droger.

Droogtoren

Een droogtoren heb ik ook, maar wordt niet altijd gebruikt. Hij is net even wat minder makkelijk in gebruik naar mijn mening. Maar door zijn vele functionaliteiten wel erg praktisch.

Hoe je de was droogt als het regent

Hoe je de was droogt als het regent

Hoe je de was droogt als het regent

Roldrooglijnen

Hoe je de was droogt als het regentDeze roldrooglijn is ideaal omdat het weinig ruimte kost. Je trekt hem uit om te drogen. Is je wasgoed weer droog? Dan rol je de lijn weer op en kun je de ruimte weer ergens anders voor gebruiken!

Hoe je de was droogt als het regentDeze uitrolbare waslijn heeft vijf lijnen en heeft ongeveer 22 meter aan droogruimte. Genoeg dus om een complete wasmachine lading gemakkelijk en milieuvriendelijk te drogen. Het is gemakkelijk te bevestigen tussen twee garage muren of onder je carport, want het kan meer dan vier meter overbruggen.

 

Hoe je de was droogt als het regentDeze uitrollijn heeft maar één draad, maar is handig in de garage of schuur. Aan de overkant hoeft alleen maar een schroef die in het oog past.

 

Nuttige Links

Tips voor het wassen van kleding | deel 1

Hoe je azijn gebruikt bij het wassen

In 9 stappen naar efficiënt wassen

18 tips om milieuvriendelijk en zuinig te wassen

 

Wat doe jij vandaag? Hang je het buiten aan een droogrek, stop je het in weer in de droger of wacht je op het mooie weer?

 

* deze post bevat gesponsorde links *

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

3 reacties

  1. Ik dacht dat ik tips zou zien voor wanneer je wasrekken vol hangen in een klein huis en je niet wilt dat het gaat stinken omdat je huis zo vochtig wordt van al die natte was. ik gebruik wel graag een droogtoren. Heb geen bovenverdieping of bad en hang rekken aan de deuren. Heb wel een droger maar gooi daar niet alles in ivm krimpen of verkleuren. Maar als de verwarming niet aan staat is het soms knap lastig om alles droog te krijgen zonder vieze luchtjes. Wat voor tips heb je daarvoor?

  2. Leg een wasrekje over je bad en je kunt zo je wollen kleding laten drogen en uitlekken… ?

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?