Kies je ideale afvalemmer

Kies je ideale afvalemmer

Kies je ideale afvalemmer

Een weekend vol met feest is achter de rug. Eerst een knalfeest voor mijn dochter die 18 werd en daarna de kerstdagen. Heerlijk die dagen, een echt gezelligheidsfeest in deze donkere dagen samen met familie en vrienden. Maar de drukte vooraf heft wel zijn tol en ik ben daarna ook echt een paar dagen aan rust en regelmaat toe. Kortom; ik zie er echt naar uit maar ben ook blij dat het weer achter de rug is.

Kies je ideale afvalemmer

 

“Leuk zo’n feestje, maar het geeft zo’n rommel”

De bekende uitspraak van Ma Flodder geldt hier in huis ook vaak. Een van de vrienden van de kinderen zei het laatst nog “Hier kan ook echt alles, hè”. Dat dacht ik ook en mijn man en ik vinden beiden dat het ook moet kunnen. Wij zijn ook jong geweest en houden nog steeds wel van een feestje. En ons motto is ook dat je maar eenmaal jong bent en je juist dan nog moet genieten van een ongedwongen jeugd.

Er is toch een grens

Maar bij thuiskomst na het feest van de 18-jarige, waar wij uiteraard niet bij mochten zijn, wist ik ineens dat echt niet alles kon en ik wel degelijk een grens heb. En die grens was nu bereikt. De halve zaterdag hebben we staan opruimen en poetsen op hardnekkige, gekleurde vlekken veroorzaakt door confetti uit een piñata die vastgeplakt zaten aan de vloer. En juist bij dat opruimen besefte ik mij dat ik de Kerstman beter een ander cadeau had kunnen vragen.

Op zoek naar de ideale afvalemmer

Mijn pedaalemmertje van tien liter heeft altijd goed gefunctioneerd in de keuken, maar ik heb er nu niet veel meer aan. Het lijkt of grotere kinderen ook meer afval met zich mee brengen. Daar komt bij dat we inmiddels zoveel afval moeten scheiden dat ik voor het merendeel tientallen keren per dag naar buiten moet.

Nu kan een beetje beweging geen kwaad 😉 maar het is niet praktisch. En je weet inmiddels dat ik het huishouden als een noodzakelijk kwaad zie en altijd op zoek ben naar manieren om er zo snel mogelijk van af te zijn. Ik wilde al langer een betere oplossing, dus ging ik op zoek naar mijn ideale afvalverwerking.

Kies je ideale afvalemmer

 

Waar moet een ideale afvalemmer aan voldoen

Allereerst moet je weten hoe groot een afvalemmer voor je huishouden moet zijn. Dit ligt aan een aantal factoren; met hoeveel personen gebruik je het, hoeveel ruimte is er in de keuken en of je afval gaat scheiden.

Voor een afvalemmer in de keuken ben je toch minstens 30, en het liefst 50 liter, inhoud nodig. Daarnaast vind ik eenmaal per dag naar buiten lopen genoeg, dus ik wil meteen scheiden.

Je kunt voor allerlei extra snufjes kiezen zoals geruisloze sluitingen, reukdicht, vingerproof en een exclusieve vergrendeling. Ik ben echter meer van het praktische. Het moet simpel, makkelijk en niet te duur zijn.

Mijn grootste probleem is de ruimte in mijn keuken, die er niet is. En ik wil een afvalemmer waarin ik zowel gft-afval, plastic en restafval kwijt kan. Een drie-in-een dus. Dat wordt een gigantisch gevaarte waar geen ruimte voor is.

De zoektocht naar de ideale afvalemmer

Kies je ideale afvalemmerHet merk Steeldesign heeft een 3-in-1

Voordeel: hij lijkt makkelijk in gebruik, kleur en design zijn goed

Nadeel: de inhoud van de afzonderlijke emmers zijn wat aan de kleine kant, maar de hoogte van de afvalemmer past helaas niet in mijn keuken

 

Ideale afvalemmerBij Joseph Joseph zag ik een ideale oplossing, maar ook deze is te hoog helaas.

Voordeel: Praktisch, compact en qua inhoud prima. Ook het scheiden kan hierin prima.

Nadeel: prijzig en te hoog voor mijn keuken

 

Kies je ideale afvalemmerIk heb uiteindelijk gekozen voor deze variant van Brabantia.

Voordeel: Praktisch door een handvat en een grip aan de onderkant is het makkelijk te legen. De kleuren zijn fris en de emmers zijn compact. De doorslag voor mij was dat je deze emmers kunt hangen. En dit past in mijn bijkeuken, de ruimte naast mijn keuken, dat zijn maar twee stappen. 😉
Daar komt bij dat Brabantia een bekend en betrouwbaar merk is. En mocht er in de toekomst worden besloten dat we nog meer gaan scheiden dan hoef je maar een emmer bij kopen.

Nadeel: de inhoud van 16 liter. Maar ik besefte ook dat een gigantische emmer van 30 liter aan je muur hangen, en dan drie maal, geen optie is.

Zo zie je maar dat zelfs voor een simpele afvalemmer het best slim is om je wensen op een rij te zetten en aan de hand daarvan je ideale afvalemmer te kiezen.

Op dit moment tot 50% korting op afvalemmers

Kies uit 400+ artikelen van merken als Brabantia, Simplehuman, Wesco, etc.
Je kunt profiteren van deze actie tot 30 januari a.s.

 

Heb jij op deze manier ook je afvalemmer uitgezocht of had je andere criteria?

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?