Help, er is een bom ontploft in mijn huis

Help, er is een bom ontploft in mijn huis

Help, er is een bom ontploft in mijn huis

Ongeveer 2 maanden geleden vroeg onze dochter Anja, van 14 jaar, of ze een keer een andere kleur op haar muren in haar slaapkamer mocht. Ja, waarom niet was ons antwoord.

Leuke klus voor in de kerstvakantie

Mijn dochter slaapt vanaf haar 2e al op de zolder en er is toen roze latex op de muren gegaan. Na die tijd is het wel eens lichter of donkerder roze geweest. Maar nu wil ze eigenlijk wel een hele andere kleur op de muren. Haar keuze viel op mintgroen. Er werd dus een emmertje latex gehaald en haar muren werden mintgroen geverfd.

Tijdens  het verven, kwam ik op het idee om misschien ook eens een ander bed voor haar te kopen. Gezellig met het gezin gingen we dan een zondagmiddag naar het Alexandrium in Rotterdam. Bij een slaapkamerwinkel zagen we daar een erg leuk bed staan. Ook de kast en het bureau die erbij stonden, vonden wij heel mooi. Na een uurtje of twee gingen wij weer richting huis om te passen en te meten wat er wel en niet in haar slaapkamer zou passen. Gelukkig paste alles in haar kamer. De hele serie werd dan ook meteen op internet besteld.

Dan ook maar een nieuwe vloer

Bij ons thuis ligt een laminaat vloer. Doordat er vroeger veel op gespeeld is met poppen, Playmobil en Lego, is deze echter erg beschadigd. Aangezien we nu toch al bezig waren met verbouwen, kon er ook nog wel een nieuwe vloer bij. Onze keuze is gevallen op een pvc vloer. En gelijk maar over de hele bovenverdieping (we hebben daar 2 kamers).
Maar ja, nu moest Anja’s kamer helemaal leeg. En alle oude meubels die er stonden weg.

Oei, waar gaan we alles laten

Haar kast en haar bureau zagen er nog redelijk mooi uit, dus deze werden op internet gezet. Binnen no time waren we de meubels kwijt. Mooi, dat was alvast opgeruimd en een klein centje terug verdient voor de nieuwe meubeltjes. Alle spullen die uit de kast en het bureau kwamen hebben we in dozen gestopt en bij ons op de slaapkamer gezet.

Er was helaas geen interesse voor het bed. De lattenbodem en het matras waren nog zo goed als nieuw, dus deze wilden we wel graag houden. Het bed werd daarom maar uit elkaar gehaald en even in de tuin gelegd, zodat het later naar het grofvuil gebracht kon worden.

Pff, je hele huis staat gelijk op z’n kop als je 1 kamer gaat vernieuwen.

Help, er is een bom ontploft in mijn huis

Het leek wel of er een bom ontploft was.

Twee weken geleden werd de nieuwe vloer erin gelegd en het bed, kast, boekenkast en bureau werden ook geleverd. Op de eerste kerstdag zijn we begonnen met de meubeltjes in elkaar te zetten. En vanaf de  donderdag na kerst slaapt ze op haar nieuwe kamer. Ze is er zo blij mee.

De eerste week van januari had ik nog geen gastkindjes, daarom zijn mijn dochter en ik nog samen op pad geweest voor een bureaustoel en wat leuke dingen om haar kamer wat gezelliger te maken. Ze vroeg eigenlijk alleen om een ander kleurtje, maar nu heeft ze gewoon een compleet andere slaapkamer. Altijd mooi toch? Ik vind het ook wel een lekker idee dat er weer een kamer in ons huis is opgeknapt.

En nu de rommel nog

En nu zijn we nog bezig om alle rommel in huis weg te werken die is blijven liggen toen we met haar kamer bezig waren. Maar dat lukt aardig. Vanaf aanstaande maandag ga ik proberen alles bij te houden met behulp van de huishoudschema’s van Helga. Ik heb de Huishoudkit 2.0 aangeschaft voor januari, dus dat moet volgens mij allemaal goed gaan komen.

Is er bij jou wel eens een bom ontploft of heb je al eens midden in een verbouwing gezeten?
Hoe ging jij hier mee om?

Schrijver | Waar is Mam
Ik ben Diane van Lier, geboren in 1973, getrouwd met Tom en moeder van twee pubers. Ik werk 4 dagen in de week als gastouder bij mijn eigen opvang. In mijn vrije tijd hou ik er van om creatief bezig te zijn.

2 reacties

  1. Ik zit al 14 jaar in een verbouwing, haha! We hebben hier een kamer over, dus gelukkig ruimte genoeg om tijdelijk van kamer te wisselen.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?