Grote beurt voor je badkamer. Onderdeel van de Voorjaars-Challenge. Deel 2 van 10. Meedoen? Ga naar waarismam.nl

Grote beurt voor je Badkamer

Grote beurt voor je Badkamer

Grote beurt voor je badkamer. Onderdeel van de Voorjaars-Challenge. Deel 2 van 10. Meedoen? Ga naar waarismam.nl

Open je ramen

Omdat we vrij vroeg beginnen met de voorjaarsschoonmaak is dit natuurlijk afhankelijk van het weer. Het vooruitzicht lijkt voor maandag droog en deels zonnig, niet warm, maar ideaal. Heb je maandag geen tijd dan kies je uiteraard een andere dag. Het gaat erom dat je frisse lucht binnenlaat en alles even laat doorwaaien. Het zal koud zijn, maar warm krijg je het snel genoeg ?

Gordijnen en vitrages

Haal ze er allemaal in een keer af en breng ze meteen naar je wasruimte. Was ze ondertussen uit. Heb je een wasmachine die de tijdsduur aangeeft, houd deze tijd dan in de gaten, zodat je aan het eind van de dag alles weer fris en schoon terug kunt hangen.

Badtextiel

Verwijder alle textiel zoals badmat, douchegordijn, handdoeken, etc. Breng ze ook naar de wasruimte en was ze ondertussen uit. Als je volgens de checklist werkt word je eraan herinnert.

Kasten

Om de badkamerkasten op te ruimen kun je ook het manden-systeem gebruiken. Kijk hier om te kijken hoe dat werkt. Haal ook de lades leeg, sorteer alle spullen. Ook hierbij kun je het manden-systeem gebruiken. Sop de kasten uit en leg alles geordend terug.

Voor het reinigen van spiegels heb ik hier nog een tip.

Tegelwand

Maak een spuitfles met schoonmaakazijn voor de tegelwand in de douche-cabine of -ruimte. Een super zelfgemaakte antikalk. Spuit alle wanden in en laat dit eerst even intrekken. Spuit ondertussen de andere tegelwanden in met het zelfgemaakte badkamer schoonmaakmiddel. Spoel deze wanden af en maak ze droog met een oude handdoek. Spoel daarna de wanden van de doucheruimte af en poets deze ook schoon.

Toilet

Spoel het toilet door en strooi bakpoeder in de pot. Schrob deze met de wc-borstel, giet er dan 1/2 kopje schoonmaakazijn bij. Spoel door wanneer het schuimen afneemt. Spray de pot dan in met (je eigen) desinfecterend schoonmaakmiddel. Laat het een poosje zitten en spoel later het toilet door.

Ramen lappen

Iedereen heeft hierin zijn of haar eigen methode. Voor enkele tips en trucs, die je misschien nog niet weet, kijk je hier.

Dweilen

Dweil de vloer met 1 kopje schoonmaakazijn in 1 liter warm water. Laten dit even drogen. Ruim je schoonmaakspullen op. Je bent er!
Het was even een karwei, maar het is de moeite waard. En de lente komt tenslotte maar een keer per jaar.

Laat het bubbelbad vollopen en geniet van je frisse en blinkende badkamer. Tijd voor ontspanning.

Checklist

Om niets te vergeten tijdens je schoonmaak-dag heb ik een checklist gemaakt die je kunt downloaden en printen. Je kunt al je gedane arbeid afvinken en hoe meer vinkjes hoe beter je je voelt. Echt!

De checklist kun je hieronder downloaden.

[wysija_form id=”2″]

Ik wens jullie allemaal heel veel succes en laat horen (lezen) wat jullie ervan vinden. Of je tips of toevoegingen hebt. Het kan hier, maar ook op Facebook. Ook ben ik heel benieuwd naar jullie vorderingen. Foto’s zijn ook leuk!

Tot volgende week!

Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke en snelle manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

3 reacties

  1. Goedemorgen.
    Erg leuk de lijst van de grote schooonmaak van de badkamer en ik ben het er bijna helemaal mee eens, maar je bent 1 belangrijk ding op je lijstje vergeten. Als ik je schoonmaaklijstje volg en ik zou na afloop in het bubbelbad willen gaan liggen is die nog niet schoongemaakt!!?
    Groetjes, Mar.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?