Tuinplant februari | Bollen in potten, een lente explosie

Tuinplant februari | Bollen in potten, een lente explosie

Tuinplant februari | Bollen in potten, een lente explosie

Vind jij het ook zo kaal in je tuin tijdens de winter? Behalve dan dat alles wit is omdat er sneeuw ligt, is de tuin maar saai en somber. Dit dreigende winterdipje kun je nu voorkomen met lentebloeiers. En wil je een lente explosie dan kies je voor knalkleuren.

 

Tuinplant februari | Bollen in potten, een lente explosie

Tuinplant februari staat Op springen

Bloembollenkwekers hebben het afgelopen najaar bollen geplant en opgekweekt in potjes. Vanaf februari staan ze, in knop, klaar bij tuincentrum, bloemist of supermarkt om snel tot bloei te komen. Wanneer de buitentemperatuur boven nul is, kun je de bloemetjes gerust buiten zetten. Vul een grote pot of bak met potgrond en plant vervolgens de lentebloeiers. Of fleur een saai en kaal plekje in de tuin op door ze in de volle grond te planten.

Knalkleuren en geurbommetjes

 

Tuinplant februari | Bollen in potten, een lente explosie

 

Kant-en-klare lentebloeiers zijn er in bijna elke kleur: van roze hyacinten tot gele narcissen. En wat dacht je van knalblauwe druifjes of hun spierwitte zusjes? Je kunt ze gerust door elkaar planten maar ook kleurblokken maken. Daarmee creëer je een extra sterk voorjaarsaccent. Behalve voor kleur zorgen lentebloeiers ook voor heerlijke lentegeuren. Het ene soort geurt wat sterker dan het andere. Hyacinten staan bijvoorbeeld bekend om hun zoete parfum, maar steek je neus ook eens in crèmekleurige narcissen en laat je verrassen…

Meteen lente in je huis

De frisse buitentemperatuur zorgt ervoor dat de lentebloeiers extra lang bloeien. Mocht er zich echter een stevige vorstperiode aandienen dan is het verstandig om de plantjes tijdelijk binnen te zetten. Voordeel: het is dan direct lente in huis! Wanneer de buitentemperatuur schommelt rond het vriespunt is er overigens niets aan de hand. De lentebloeiers gaan misschien even wat slap hangen, maar zodra de temperaturen stijgen, richten ze zich weer op. Geef bij droog weer af en toe een slokje water.

Wat doe jij aan je wintertuin zodat hij minder saai is?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?