Huishoudschema januari 2018

Een oud en nieuw jaar, nieuw huishoudschema en een nieuwe challenge!

Een oud en nieuw jaar, nieuw huishoudschema en een nieuwe challenge!

Tweeduizendzeventien, een jaar met veel ontwikkelingen, ontdekkingen en drukte. Maar ook met succesvolle, vreugdevolle en leerzame momenten. In dit laatste artikel van 2017 wil ik even terugblikken op al die momenten.

De succesvolle momenten

Het meest trots ben ik op de cursus Orde in de Chaos 2.0. Een volledige cursus die je niet alleen helpt orde te scheppen, maar je vooral helpt begrijpen hoe je orde moet houden. Waarom het bij jou niet lukt en hoe je er voor kunt zorgen dat je dit wel kunt. Een cursus die meer doet dan je aan het handje nemen en vertellen wat je moet doen om op te ruimen.

Een ander succesvol moment was de herfstchallenge. Een korte, maar effectieve week waarin we samen de zomervakantie uit het huis haalden en voorbereidingen troffen voor de komende winter.

De huishoudkit is nieuw leven in geblazen en mag zich nu versie 2.0 noemen. De editie van januari bevat een uitgebreid budgetplan met uitleg. Lees hier wat de huishoudkit inhoudt en hoe je hem kunt bestellen.

Vreugdevolle momenten

Waar ik het meest blij van werd waren de antwoorden op de enquete die ik een aantal dagen terug via de nieuwsbrief verstuurde. Daar waar ik dacht dat er nog wel wat verbeteringen aangebracht konden worden, bleken juist voor jullie heel goed te werken. De antwoorden op de vraag wat ik nog voor je kon doen gaan het komende jaar zeer zeker beantwoord worden. Wil je de vragenlijst ook invullen? Dat kan hier.

Leerzame momenten

Ik heb heel veel gelezen, gevolgd en geconcludeerd het afgelopen jaar. De meeste cursussen die ik volgde waren in het Engels en daardoor is ook mijn kennis daarin behoorlijk verbeterd. Ik heb al heel veel van wat ik heb geleerd toe kunnen passen, maar kan het komende jaar nog wel vooruit met allerlei aan- en toepassingen.

Het nieuwe jaar

Op de planning voor het nieuwe jaar staat onder andere:

  • Meer informatie en inzicht geven in de financiële aspecten van het huishouden
  • Meer motivatie tips, hoewel ik nog niet exact een weg heb uitgestippeld hoe ik dit ga aanpakken.
  • Varianten op het huishoudschema! Een schema voor de werkende vrouw, een schema voor vrouwen met kleine kinderen, een combinatie, etc.
  • Meer artikelen over en voor ouders met pubers.
  • Een nieuwe cursus of twee; een cursus voor het managen van je tijd staat al grotendeels op papier en moet nog worden afgewerkt. Het idee voor een andere cursus zit bestaat alleen nog in mijn hoofd.
  • Live beelden, persoonlijke video’s met tips en handleidingen.
  • En natuurlijk heel veel informatie, tips en tutorials over allerlei onderwerpen uit het huishouden, zoals je gewend bent.

Nieuwe huishoudschema voor januari 2018

Huishoudschema januari 2018

 

Download het huishoudschema

Nieuwe challenge

Het is een natuurlijke drang om aan het begin van een nieuw seizoen met iets nieuws te starten. Het zogenaamde ‘goede voornemen’. En omdat er vaak aan mij wordt gevraagd waar en hoe te beginnen met het huishoudschema, en hoe het vol te houden, gaan we daaraan werken in de eerste challenge van het nieuwe jaar. De challenge start na de kerstvakantie en binnenkort informeer ik je over de details.

 

Een oud en nieuw jaar, nieuw huishoudschema en een nieuwe challenge!

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?