huishoudschema en to-do lijst oktober 2017

Huishoudschema en to-do lijst oktober 2017

Huishoudschema en to-do lijst oktober 2017

De drukke september maand én de vakantie ervoor is me niet in de kouwe kleren gaan zitten. Ik heb sinds jaren een enorme achterstand in mijn huishouden. Ik weet niet precies wat er is gebeurd, maar er moet snel iets gebeuren. Juist daarom is dit nieuwe huishoudschema aan de late kant, want er kwam iets tussendoor!

de 7-daagse Herfst Challenge

De 7-daagse herfst challenge

Om weer in het ritme te komen, ergens een start te maken of gewoon het huishouden een boost te geven, heb ik bedacht dat we een weekje gaan schoonmaken. Althans ik.

Als je mee wilt doen of meer informatie wilt kun je het hier vinden. We starten vrijdag 6 oktober.

 

 

Mijn september to-do lijst afvinken

Het gezonder eten is redelijk gelukt, maar meer bewegen ging iets minder. In het begin van de maand was ik heel fanatiek bezig, maar naarmate de maand vorderde en ik het steeds drukker kreeg, was ik ’s avonds te moe om nog de deur uit te gaan. Ik vink het af omdat een half vinkje niet bestaat en ik er toch iets aan gedaan heb. Maar het komt de volgende maand wel weer op mijn to-do lijstje te staan.

Gerichter werken gaat een stuk beter, maar is ook nog niet optimaal. Maar ik maak echt vorderingen qua structuur en dat is wel te merken. Toch ben ik niet helemaal tevreden want consequent was ik beslist niet.

Het opruimen is gestart en was al een succes. Ik heb al zeker drie vierkante meter meer ruimte gekregen in huis. Gewoon een plek waar helemaal niets meer staat. Heerlijk! En bovendien ga ook ik straks starten met de 7-daagse Herfst Challenge en dan komt het helemaal goed.

 Meer bewegen en gezonder eten

Consequenter en gerichter werken

Opruimen!

 

Mijn oktober to-do lijst

Meer bewegen en gezonder eten

Daar is ‘ie weer en ik doe gewoon nog een poging om het deze keer wel de hele maand vol te houden.

Geconcentreerder werken

Al mijn taken voor die bewuste dag afwerken en me niet meer laten afleiden door bijvoorbeeld social media, familie of geluiden. Ja, zelfs van geluiden raak ik mijn concentratie kwijt. Ik werk daarom sinds een week met een koptelefoon op. En dat is echt een bevrijding. 😉

Meer vrije tijd creëeren

Doordat ik op dit moment achter de feiten aanloop, zowel in het huishouden als in het werk, hopen taken zich op. Hierdoor komt mijn vrije tijd in het gedrang. Ik hoop door meer gefocust te werken de taken sneller gedaan te krijgen. Daardoor weer op schema te lopen en uiteindelijk weer meer tijd krijg voor leuke dingen.

Het huishoudschema van oktober!

Huishoudschema en to-do lijst oktober 2017

 

Vanaf deze maand ontvangen abonnees een rechtstreekse download via de Week van Mam.

Download het huishoudschema

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

3 reacties

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?