Meisje met fiets en verhuisdoos

10 tips voor een georganiseerde verhuizing

10 tips voor een georganiseerde verhuizing

Eind maart verhuizen wij voor de derde keer in één jaar tijd. Mijn voornemen is nu, als ontzettende ervaringsdeskundige, om het deze keer vlekkeloos te laten verlopen. En om zo de week van de verhuizing zonder al te veel stress door te komen. Ik denk dat een verhuizing niet snel iemands hobby is, je doet het over het algemeen ook niet zo vaak en daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om het proces te vergemakkelijken. Allereerst richt ik mij op het inpakken van de spullen. Daar wil ik nu al mee beginnen.

De 10 meest handige ideeën en tips

 1. Dozen

  Om te verhuizen heb je natuurlijk dozen nodig, deze kan je goedkoop kopen in de winkel maar bananen dozen van de supermarkt of luierdozen van de drogist doen ook uitstekend dienst. Vergeet niet om je koffers, manden en emmers ook te gebruiken om spullen in te doen.

 2. Ontspullen

  Neem alleen mee wat je echt mee wil hebben naar je nieuwe woning. Dit is hét moment om al je spullen uit te zoeken! Tijdens het inpakken kan je meteen een vuilniszak meenemen om spullen in te doen die weg kunnen. Er zijn ook vast spullen die je kan weggeven of verkopen. Dat levert meteen wat extra geld op. Zie de verhuizing als een kans om met minder spullen verder te gaan. Ik heb de afgelopen keren al veel weg gedaan en nog steeds staan er 20 dozen op zolder die niet open zijn geweest in het afgelopen half jaar.

 3. Labellen

  Aangezien ik ruim op tijd begin met inpakken pak ik nu uiteraard alleen de dingen in die niet zo veel worden gebruikt. Alle dozen worden voorzien van een gekleurd etiket met cijfer welke overeenkomt met een bepaalde ruimte of kamer. Zo kunnen de dozen meteen naar de juiste plek worden gebracht. Ook zet ik er een aantal sterren op om aan te geven of het een doos is die meteen moet worden uitgepakt of dat het even mag duren. Een korte omschrijving van de inhoud is ook wel zo handig.

 4. Breekbare spullen

  Je kan breekbare spullen natuurlijk in bubbeltjes plastic doen, maar vergeet niet dat je ook handdoeken, theedoeken, kussen en knuffels kan gebruiken om in de dozen te doen. Dat scheelt je rommel met het uitpakken en zo hebben die spullen ook meteen een plek in een doos. Ook wc rollen zijn handig om spullen vast te zetten in de dozen.

 5. Boeken

  Dit vond ik echt de meest slimme tip: Boeken kun je het beste verhuizen in een koffer! Voorheen deed ik de boeken onderin een doos en andere spullen bovenop. Maar dan was ik dus heen en weer aan het sjouwen met die doos, helemaal niet handig. Dit keer gaan er zo veel mogelijk in de koffers. De boekenkast van mijn zoon bestaat uit houten kratten dus die boeken gaan gewoon zo mee.

  Lees ook: Verhuizen of op zoek? Check de checklist!

  10 tips voor een georganiseerde verhuizing

 6. Losse schroeven

  Een van mijn grootste ergernissen is als ik iets kwijt raak. Bij alles wat ik nu uit elkaar haal verzamel ik de onderdelen in ziplock zakjes die ik dan label en aan de grote onderdelen plak. Als ik dan een kast uit elkaar haal die vervolgens weer in elkaar moet heb ik in ieder geval alle onderdelen bij de hand. Nou moet ik wel bekennen dat ik zo min mogelijk probeer uit elkaar te halen, wat zo mee kan gaan zo in de vrachtwagen. Van demonteren en monteren is er nog nooit een kast steviger uitgekomen.

 7. Snoeren

  Ik weet niet hoe technisch jullie zijn maar van allerlei losse snoeren en kabels raak ik altijd een beetje in paniek. Een simpele truc: met Washi-tape kan je er een label aanmaken en meteen opschrijven waarvan de kabel is. Dit kan je ook laten zitten zodat je altijd weet welke stekker je uit de stekkerdoos trekt, want ook dat gaat bij mij meestal niet in een keer goed.

 8. Papieren

  De inhoud van mijn bureau gaat per lade in plastictassen. Dat kan je strak inpakken waardoor het niet gaan schuiven en dan heb je meteen alle papieren op de juiste plek.
  Lees ook: In 6 stappen je papieren chaos op orde

 9. Kleding

  Mijn garderobe bestaat uit een jurk of 50, deze hangen natuurlijk in de kast. Vuilniszakken om de jurken heen en ze kunnen zo mee. Per zak krijg je er een stuk of 10 jurken in.

 10. Aparte boxen

  Ik pak een aantal boxen in die ik zelf meeneem. Dit zijn transparante bakken met deksel zodat ik kan zien wat erin zit. Een bak is voor de kinderen, speelgoed, stiften en wat papier. Overigens gaan die uit logeren maar dan heb ik het belangrijkste speelgoed wel meteen bij de hand.
  Een bak gebruik ik voor mijn kostbare spullen, onze belangrijke papieren, portemonnee, laptop en opladers. Dan pak ik spullen in die we de eerste dagen nodig hebben zoals kleding en toiletartikelen.
  De laatste is een bak met handige dingen die vast wel van pas kunnen komen tijdens het verhuizen: Keukenpapier, theedoeken, plastic bekertjes en bordjes, een rolmaat, schroevendraaiers, tape, schoonmaakspullen, kruimeldief, spijkers, hamer, babydoekjes noem het maar op!

We laten ons verhuizen

Dit keer laten wij de daadwerkelijke verhuizing over aan een verhuisbedrijf. Je kan je vrienden maar een aantal keer vragen voor deze minder prettige klus en die credits zijn bij ons nu wel op 😉 Persoonlijk vond ik de kosten om alles te laten doen echt meevallen. Het huren van een vrachtwagen en de biertjes en pizza achteraf als bedankje zijn immers ook niet gratis. Het scheelt je zoveel stress en gedoe mij is dat wel wat waard. We zorgen dat alles de avond van te voren ingepakt klaar staat en zij zorgen ervoor dat het op de juiste plek terecht komt. Als ik zo alles op een rijtje heb staan krijg ik er zowaar zin in. Eindelijk kunnen we naar ons droomhuis. Een nieuw plekje om fijn eigen te maken en waar onze kindjes kunnen opgroeien.

Hoe vaak ben jij in je leven al verhuisd? Heb je nog meer tips, die je met ons wilt delen?
Foto: Jandro Martinez
Dit artikel kan gesponsorde links bevatten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijver | Waar is Mam
Mijn naam is Loukie Alards, 32 jaar oud getrouwd met Joris en samen hebben we twee kinderen, een dochtertje Joey van één en een zoontje, Depp, van drie jaar oud. Eigenlijk ben ik altijd aan het werk geweest, tot voor kort werkte ik 4 dagen in de week. Echter hebben omstandigheden ervoor gezorgd dat ik sinds enkele maanden een echte huismoeder ben, dat vind ik best spannend want het is wel iets heel anders dus daarin heb ik nog veel te leren. Dit proces wil ik dan ook met jullie gaan delen, waar loop ik tegenaan? Welke oplossingen vind ik daarvoor?

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?