Op deze manier heb ik bijna nooit strijkgoed. En dat heet efficiënt wassen!

In 9 stappen naar efficiënt wassen

In 9 stappen naar efficiënt wassen

In 9 stappen naar efficiënt wassen

 

 1. Vlek?

  Koffie gemorst? Lippenstift vlekken? Behandel ze gelijk voor! Wacht niet, maar doe het meteen. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer kans dat de vlek niet blijvend is.

 2. Zakken?

  Papieren zakdoeken, kauwgom en scherpe voorwerpen kunnen een kleine ramp veroorzaken in je was en in je wasmachine. Zorg altijd dat alle zakken gecontroleerd worden voordat het kledingstuk in de wasmachine gaat.

 3. Sorteren

  Sorteer op soort door aparte wasmanden te gebruiken voor wit, licht, donker, handdoeken en bijvoorbeeld fijne was. Het scheelt een hoop tijd wanneer er meteen gesorteerd wordt.
  Sorteer op droogtijd. Scheidt kleding met een lange droogtijd, zoals spijkerbroeken en truien van kleding met een korte droogtijd, zoals shirts.

 4. Organiseer

  Monteer een plank boven je was-apparaten of zet een kast neer waarin je alle wasmiddelen en benodigdheden bij de hand hebt. Zorg ook voor een werkblad waarop je de was kunt vouwen.

 5. Wasnet

  Stop sokken altijd in een wasnet. Zorg ervoor dat je er twee sokken in stopt en doe het wasnet na de wasbeurt in de wasdroger. Zo mist er nooit een sok! Ook beha’s met beugels kun je beter wassen in een wasnet.

 6. Ruimte

  Stop een wasmachine nooit te vol. Allereerst wordt je was er grauw en grijs van, het wordt niet schoon en het kreukt enorm. En strijken is een kwaad dat je beter kunt mijden (voor mij dan ;-)).

 7. Doseren

  Gebruik nooit meer wasmiddel dan de aanbevolen hoeveelheid die op de verpakking staat. Zoek wat de hardheid van het water is in jouw Gemeente en volg de aanwijzingen op de verpakking.

 8. Kreuken

  Zoals ik al aangaf kun je er voor zorgen dat je zo min mogelijk hoeft te strijken om efficiënt de was te willen doen. Haal daarom meteen nadat de wasmachine klaar is, de was eruit en leg of hang dit te drogen of stop het in de wasdroger.

 9. Strijken

  Door ervoor te zorgen dat je meteen je was uit de wasdroger haalt is het strijkgoed minimaal. Vooral voor een niet-strijkfanaat als ik is dit een must.
  Ik haal mijn was gelijk uit de wasmachine als deze klaar is, klop alles uit voordat ik het in de wasdroger stop. En meteen wanneer deze klaar is vouw ik het wasgoed op.

 

[bctt tweet=”Op deze manier heb ik bijna nooit strijkgoed. En dat heet efficiënt wassen!” username=”waarismam”]

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

3 reacties

 1. Ik strijk alleen de overhemden, alles goed uitkloppen en tunieken , jurken, vesten en truien op een ( plastic) knaapje hangen te drogen, hoef je niet op te vouwen.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?