Huishoudschema december 2017 - gratis download

Huishoudschema december 2017

Huishoudschema december 2017

De laatste maand van het jaar is vaak de drukste. Met al die feestdagen in het verschiet is een beetje plannen niet zo’n slecht idee. Vorig jaar schreef ik over de Kerst-stress met handige tips en inspiratie. Niet alleen tijdens de feestdagen is het handig om te plannen. Ik doe het altijd en kan er niet meer zonder. Het houdt natuurlijk niet op bij alleen maar plannen. Om het doel van een planning te behalen moet je wel in actie komen, anders heeft een planning geen zin. En het is nu de perfecte tijd om een goede en uitvoerbare planning te maken voor de maand december zodat je feestdagen stressvrij verlopen.

Tijd is altijd een issue

Ik had altijd wel een smoesje waarom ik ergens te laat kwam en ik redde me er altijd wel uit als iets niet op tijd af was. Ik weet het altijd aan het feit dat ik het heel druk had en te weinig tijd. In werkelijkheid lag het gewoon aan mijn uitstelgedrag en geen prioriteiten stellen. Ik plande niets en deed maar wat en wachtte daardoor altijd tot het laatste moment. Ik had het inderdaad ook heel druk, maar met onbelangrijke dingen. De moeilijke dingen stelde ik altijd zo lang mogelijk uit.
Als ik ging zitten om een blogpost te tikken en ik niet meteen de juiste woorden kon vinden, dan dacht ik inspiratie te kunnen vinden op social media. Dat is natuurlijk gewoon uitstelgedrag met als gevolg dat ik drie kwartier later nog steeds een leeg scherm voor me had.

Zo gaat het ook met het huishouden

Als ik de was deed en iets tegenkwam wat daar niet hoorde te liggen, ging ik dat vervolgens opruimen. Als ik dan vond dat de kast waarin ik het legde er niet netjes uitzag, ruimde ik die eerst op. Zo kwam ik er na een uur achter dat de wasmachine nog steeds niet aanstond. Het probleem was níet dat ik geen tijd had om de was te doen, maar dat ik er geen prioriteit van maakte. Nu weet ik dat het me bijvoorbeeld in totaal maar 10 minuten per dag kost om de was bij te houden.

Uitstelgedrag elimineren

In Routine in 4 weken vertel ik je onder andere hoe je een goede planning maakt, hoe je je hieraan houdt, wat je kunt doen om je uitstelgedrag te elimineren en hoe je prioriteiten stelt. Je kunt ook beginnen met het standaard huishoudschema door het hieronder (weer) te downloaden.

 

Huishoudschema december 2017

Huishoudschema december 2017 - gratis download

 

LET OP: Downloaden is gratis en alleen mogelijk voor abonnees. 

Door middel van een link en een wachtwoord krijg je toegang tot de Download Bibliotheek. Wil je ook een huishoudschema downloaden, schrijf je hier gratis in als abonnee.

Download

Huishoudschema december 2017 - gratis download

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?