Huishoudschema februari 2018

Van kwaad naar nog erger en een nieuw huishoudschema

Van kwaad naar nog erger en een nieuw huishoudschema

Ooit begon ik een blog zonder doel. Ik vond het gewoon leuk om over huishoudelijke aangelegenheden binnen mijn gezin te schrijven, en dat was het eigenlijk. Ik was me er niet eens van bewust dat onbekende mensen meelazen. Ondertussen begon ik het wel steeds leuker te vinden en kreeg ik zelfs af en toe een reactie! Dat motiveerde zo, dat ik me eens ben gaan verdiepen in die hele blogwereld. Ik heb er een jaar over gedaan en daarmee ging er letterlijk een hele (blog)wereld voor me open. Ik besloot dan ook, mede ook door een paar andere redenen, dat ik ervoor wou gaan. Van bloggen mijn werk maken.

Dit is intussen al meer dan twee jaar geleden.

Om te beginnen moest ik natuurlijk eerst een eigen domeinnaam en een ‘eigen ontwerp’. En ik had een geweldig mooi thema (zo heet zo’n ontwerp) uitgezocht vond ik zelf. Het was eenvoudig, ik kon er mee wat ik wou en het belangrijkste; het werkte. Ik zeg met nadruk werkTE. Want helaas na twee jaar gaf het heel langzaam de geest. Er slopen steeds meer foutjes in de website, onderdelen die niet meer werkten en op een gegeven moment ging het zelfs spoken. Zelfs mijn host kon niet achterhalen waar het misging.

Update?

Ik heb toen hulp ingeroepen van Jos Klever, een WordPress specialist. Op zijn vraag wanneer ik voor het laatst mijn thema had ge-update, kon ik alleen maar antwoorden met rode wangen. Ik kreeg namelijk nóóit updates van de themamaker. Dus euh… “nooit?”
“Dan wordt het tijd dat je dat eerst eens gaat doen, want er is in twee jaar zóveel veranderd, en je thema moet daarin wel mee veranderen”.

Er zat niets anders op

Toen ik echter op zoek ging naar een update van ‘mijn thema’ bleek dat de maker met de noorderzon was vertrokken, voor zover dat mogelijk is in online-land. Ik stond dus met lege handen. En dan zit er maar één ding op om te doen; een nieuw thema zoeken. En ik moet je zeggen, dat valt niet mee. Niet omdat het er niet is, maar omdat er teveel is. Het moet bovendien aan bepaalde eisen voldoen, want het moet bij je onderwerp en lezers passen en het moet er goed uitzien. Het moet ook nog bepaalde dingen kunnen, want ik heb immers nog steeds plannen die uitgewerkt moeten worden en dat moet er wel in passen.

Ik heb er toch eentje gevonden, maar daarmee was ik er natuurlijk nog lang niet. Het kost nogal wat tijd om het weer helemaal aan te passen naar je eigen website.

Het ging van kwaad naar erger

Ondertussen werden de akkefietjes en de errors er niet minder op, eerder erger. Het systeem gaf aan dat mijn website te groot was voor de toegestane bandbreedte, simpel uitgelegd om niet te technisch te worden. Volgens mijn host moest ik naar het gróótste pakket! Ook niet een tussenstap of zo, nee, meteen groot aanpakken, want “ik had zóveel verkeer!”

Oké goed, ik moet toegeven dat Waar is Mam in een hele korte periode wel ontzettend is gegroeid. Maar dat het zo enorm was/is, kon ik me niet voorstellen. Er bleken ook allemaal gaten in de loggegevens te zitten waar geen verklaring voor was. Toen ik mijn host ernaar vroeg dit voor me uit te zoeken gaven ze min of meer geen thuis. Ook tijd dus voor een nieuwe host, dacht ik.

Kortom, want het wordt nu wel een lang, saai en technisch verhaal; ik ben nu 3 weken, 3 thema’s en 2 hosten verder en ik hoop dat de website één dezer dagen weer gaat werken, zoals het hoort.

Ik heb me drie weken lang tien (geen 3) slagen in de rondte gewerkt en jullie hebben er totaal niks, nada van gezien. Behalve de narigheden, de dingen die niet werkten, de mails die niet kwamen, of verkeerd kwamen. Maar ik had zo graag, en minstens net zo hard zo niet harder, willen werken aan informatie en tips en challenges en printables en weet ik wat allemaal (zoveel ideeën nog), vóór jullie!

De moed zakte in mijn schoenen

Mijn hele mooie doelen, mijn prachtige plannen en mijn geweldige to-do lijst liggen hier onaangeroerd en te verwelken. En elke keer als ik ze zie wordt ik heel verdrietig. Ik had het allemaal zó goed voorbereid, zo op een rijtje én bovenal, zóveel zin in, maar het mocht niet zo zijn…

Maar niet getreurd!

Ik heb nog precies 1 dag voordat januari afgelopen is. In die ene dag hoop ik mijn website weer up en running te krijgen. En dan maak ik van 1 februari gewoon een 1 januari!

Voor iedereen die geen nieuwsbrieven ontvangt, of deze niet hebben gelezen en zich afvragen wat er aan de hand is. Maar ook voor de mensen die wel lezen en toch nog vragen hadden, geef ik je hieronder een korte uitleg en antwoord op de veelvoorkomende vragen.

Voor de mensen die niet konden inloggen

Het inloggen op de Download Bibliotheek kan alléén via de link in de nieuwsbrief. Dus níet via de website!

Voor de mensen die het verkeerde toegestuurd hebben gekregen

Het is niet voor iedereen duidelijk hoe het bestellen van de Huishoudkit werkt. De eenmalige huishoudkit is alléén te bestellen in de huidige maand.
Dat wil zeggen; als je nu een huishoudkit (van € 9,95) besteld ontvang je nog steeds de kit van januari. Pas vanaf 1 februari is de huishoudkit van februari te bestellen én te downloaden. Want juist daar zit de foef; na bestellen en betalen kun je deze meteen downloaden via een link in je mail.

Er zijn een aantal die daar de fout zijn ingegaan, omdat ze het niet goed hebben gelezen, maar die ik toch wil compenseren door ook februari toe te sturen. Het gaat om de mensen die me tot nu toe hierover hebben gemaild en zij krijgen hierover persoonlijk bericht van mij.

Voor de mensen die geen antwoord kregen op vragen

Mijn mailbox is in de afgelopen drie weken ontploft. Niet alleen de ‘normale’ mail bleef uiteraard binnenkomen, maar ook jullie vragen en opmerkingen. En omdat ik alleen maar bezig was met het repareren van de website, heb ik dit even gelaten voor wat het was. Ik moet heel eerlijk zeggen dat me soms ook de moed in de schoenen zakte bij het aantal ongelezen berichten.
Mijn plan is om in de loop van de volgende week alle mail te behandelen en te beantwoorden, nádat ik de website weer op orde heb. Dus ook hier geldt; ‘even geduld a.u.b.’

Voor de mensen die helemaal niets ontvingen

Nieuws van Mam gaat via de website en als de website geen goede informatie doorgeeft, wordt het nieuws niet verstuurd. Dat is eigenlijk heel simpel wat er gebeurt. Dus zodra de website weer op orde is, zal ook de mail weer gaan werken.

Voor de mensen die zich afvroegen waar de reminders bleven

De reminders voor Firma Huishouden plan ik per week in. En de afgelopen week heb ik door deze omstandigheden niet kunnen doen, geen tijd voor gehad en ook gewoon vergeten. Mijn prioriteit lag even ergens anders. Sorry.

Voor de mensen zich afvragen waar het nieuwe huishoudschema blijft

Nou … hieronder dus!

 

Voor al dit gedoe: Mijn oprechte excuses.

Maar ik hoop dat jullie mij nog even goedgezind zijn en me willen helpen door geduldig te zijn. Het komt echt allemaal weer goed. En ik werk echt hard om alle narigheid op te lossen. Maar geef me even de tijd. Dankjewel.

 

Huishoudschema februari 2018

Gratis downloaden kan dus via de Download Bibliotheek als je abonnee bent van een nieuwsbrief.
Inschrijven kan hier.
De abonnees ontvangen a.s. zaterdag de directe link in de Week van Mam.
Abonnees van Nieuws van Mam kunnen deze de komende week verwachten.

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?