Huishoudschema gratis Maart 2018

Het voorjaar en het nieuwe huishoudschema

Het voorjaar en het nieuwe huishoudschema

Ik kan niet wachten totdat het voorjaar is. Ik hou absoluut niet van kou. En hoewel ik het voor een tijdje wel gezellig vind om rondom de kachel te zitten, vind ik het na een aantal weken wel prima. De periode na Nieuwjaar tot de lente duurt gewoon te lang. Voor mij althans. Ik haal dan ook geregeld een beetje meer voorjaar in huis door wat bloembollen in een pot te planten.

Als je wat meer voorjaar, of zelfs zomer, in je tuin wilt zijn lelies in een pot heel kleurrijk. De temperatuur is nu nog te laag om ze buiten te zetten, maar een leuke tip voor de komende maand.

Lelies om het voorjaar in huis te halen

Een aantal tips voor lelies in een pot:

• Lelies bloeien zo uitbundig dat je er gerust een bloem tussenuit kunt plukken. Mooi in een vaasje binnenshuis.
• Wil je in een keer heel veel kleur toevoegen aan je tuin, terras of balkon? Kies dan voor één grote felgekleurde pot met lelies in dezelfde kleur, bijvoorbeeld zuurstokroze voor een echt wow-effect.
• Een lelie-in-pot is ook leuk om cadeau te geven, bijvoorbeeld als je naar een tuinfeest gaat of zomaar. Doe er een kaartje bij met een mooie quote of persoonlijke wens. Laat je daarbij inspireren door de rijke symboliek die met de lelie verbonden is. De lelie staat onder meer symbool voor liefde, groei en ontwikkeling, maar ook voor vrouwelijkheid en zuiverheid (met name de witte lelie).

 

Decoratie foto's lelies

 

Vier Internationale Vrouwendag met bloemen

Wist je dat vrouwen 50% van de wereldbevolking vormen? Waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat ze maar 10% van het wereldinkomen verdienen en dat 66% van alle analfabeten vrouw is? Voor de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit wordt jaarlijks op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd. Vrouwen over de hele wereld worden dan flink in het zonnetje gezet om ze te steunen. Verras haar met een uitbundig boeket, want daar wordt ze blij van!

Internationale Vrouwendag

 

Bloemenfluisteraar

Bloemen kunnen weliswaar niet praten, maar spreken wel tot de verbeelding. Wie goed luistert, hoort wat ze zeggen: liefde, vrolijkheid, warmte, dankbaarheid. Bloemen doen wat met vrouwen. Door hun unieke vormen, bijzondere kleuren en prettige geuren hebben bloemen hun eigen taal. Geef je lelies cadeau? De vorm, de verscheidenheid aan kleuren en de zoete geur maken de lelie tot hét symbool van vrouwelijkheid. Tulpen zijn ook perfect voor Internationale Vrouwendag, want ze staan symbool voor ware liefde. En Freesia? Dat is een bloem die herinneringen creëert. Kijk voor inspiratie over bloemen op www.ilsysays.com.

De nieuwe huishoudkit

De maart editie is alweer uit.

Wanneer je nu de Huishoudkit besteld, via Pakket I, kun je meteen de editie van maart downloaden!

De eerste methode, waarop de nieuwe huishoudkit pas van de 1e was te downloaden, werkte bij een aantal nogal verwarrend. Vandaar dat je nu vanaf de aankondiging meteen de nieuwe maand besteld. De aankondiging gebeurt ook altijd pas aan het eind van de maand, en dan heb je niet zoveel meer aan een editie van die maand.

Wat zit er in?

Naast alle standaard printables, lijsten en overzichten zit er deze maand een nieuwe seizoentip in uiteraard. Maar ook een handig informatie en invulblad voor de belastingaangifte, voor in je Huishoudbijbel. En verder nog twee homemade recepten en een nieuwe huishoudfocus. En nog veel meer uiteraard. Er is zelfs gedacht aan Complimentendag (donderdag 1 maart).

Ga naar de Huishoudkit

Huishoudschema maart 2018

Huishoudschema gratis Maart 2018

Gratis downloaden kan via de Download Bibliotheek als abonnee.
Inschrijven kan hier
Abonnees van Week van Mam ontvangen a.s. zaterdag de directe link om te downloaden.
Abonnees van Nieuws van Mam kunnen deze de komende week verwachten.

 

Foto: Jeannine Govaers – W.H. Zandbergen – Visions | iBulb

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?