4 Schoonmaakproducten die je thuis moet hebben

4 Schoonmaakproducten die je thuis moet hebben

Met deze 4 basisproducten kun je je huis blinkend schoon houden. En het bespaart ook nog eens een hoop geld aan al die andere schoonmaakproducten. Deze vijf producten hebben hun dienst al lang bewezen en horen thuis in elk huis.

4 Schoonmaakproducten die je thuis moet hebben

Met stip op nummer 1: Baking Soda

Ik schreef er al veel meer over en Baking Soda blijft mijn favoriete product. Je kunt er zelfs een stinkende hond mee behandelen zodat je gabber weer lekker fris ruikt. Strooi het over zijn vacht, borstel het uit et voilà!

Lees hier nog 50 manieren waarop je Baking Soda kunt gebruiken.

Op nummer 2: Azijn

Azijn en Baking Soda zijn een eeneiige tweeling. De een kan zonder de ander, maar samen is het een koningskoppel. Azijn doodt schimmels, verwijdert vieze geurtjes en verwijdert zelfs roest van bijvoorbeeld je schaar.

Op nummer 3: Alcohol

Alcohol is de nummer één in het ontsmetten. Het laat je ramen en je roestvrijstalen afzuigkap weer glanzen. Je kunt er lijmresten mee verwijderen en het is een ideaal product om je toetsenbord te poetsen. Wist je trouwens dat er op je toetsenbord meer bacteriën zitten dan op de wc-bril? Uit onderzoek is gebleken dat dit komt doordat mensen bij de computer zitten te eten en doordat ze geen handen wassen na een toiletbezoek!

Maak dus regelmatig je toetsenbord schoon en gebruik alcohol.

En last but not least: Zout

Zout is een ideaal scrub middel. De viskom, die je nooit met zeep of andere chemische middelen moet schoonmaken, blinkt weer na het schoonmaken met zout. Koffie en thee vlekken uit de kopjes die je te lang hebt laten staan verdwijnen. Ook de voerbakken van je huisdieren zijn in een handomdraai schoon door te scrubben met zout.

Het gouden viertal voor je huishouden

Deze schoonmaakproducten zijn zonder noemenswaardige chemische toevoegingen en relatief goedkoop. Bovendien zijn ze genoeg om je huis schoon te houden.

 

4 Schoonmaakproducten die je thuis moet hebben

Bron afbeeldingen: Creative.com, Pixabay
Heb jij deze vier schoonmaakproducten thuis?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

3 reacties

  1. Baking soda vind ik echt geweldig. Het is alleen jammer dat het zo lastig te krijgen is. De gemiddelde supermarkt verkoopt het niet, of alleen in kleine hoeveelheden. Waar haal jij het?

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?