Keuken

Voorjaarschallenge: Week 6 van 10

Voorjaarschallenge: Week 6 van 10

Ik hoop dat jullie hebben genoten van het weekje rust en diegene met die extra kamer wens ik sterkte deze week, nog even doorbijten. Het is namelijk tijd voor de keuken!

Een heel werkje en echt niet bedoeld om in een dag te voltooien. Een volledige keuken heeft nogal wat apparatuur en machines en dat moet allemaal schoon. Maar dat kan natuurlijk ook later. Hoofdzaak zijn de kasten die leeg en schoon moeten. De spullen uitzoeken, sorteren en weer opnieuw indelen. Je zult zien dat je ruimte overhoudt 😉

 

Keuken

 

Het schoonmaken van je keuken apparaten

Het schoonmaken van keukenapparaten is al veelvuldig besproken hier. En deze maak je natuurlijk ook veel vaker schoon dan eens per jaar. Wanneer je deze apparaten keurig hebt bijgehouden is het nu geen grote klus.

Wat nu wel heel goed van pas komt is de lijst met de 50 tips voor Baking Soda.

 

Vaatwasser

De vaatwasser kun je in 5 simpele stappen schoonmaken om het fris en schimmelvrij te houden.

 

Magnetron/oven

Als je je magnetron snel en eenvoudig wilt schoonmaken, maak dan een theedoek nat en leg hem midden in de magnetron. Zet de magnetron 30 tot 40 seconden op de hoogste stand, waardoor de theedoek verhit.
Door de stoom die er afslaat, komen harde restjes los en kun je de magnetron met de hete doek van binnen schoonmaken. Pas op: de doek niet meteen gebruiken, want hij kan erg heet zijn. Dit is ook een goede manier om de theedoek te ontsmetten.

 

Ontkalken

Om al mijn apparaten en machines te ontkalken gebruik ik natuurazijn of citroensap. Nooit chemische middelen. Het koffiezetapparaat, de waterkoker, maar ook de wasmachine en de douchekop. Om apparaten te ontkalken doe je er een kopje azijn of citroensap in en vul je het bij met water. Je laat dit eenmaal voor de helft door het apparaat lopen, laat het een uurtje staan en spoelt vervolgens driemaal na met schoon water.

 

Koelkast

De koelkast wordt natuurlijk regelmatig schoongemaakt. Punt van aandacht hierbij zijn de rubbers in de deuren. Maak de rubbers schoon met azijn, voor hardnekkige vlekken gebruik je de tandenborstel en voeg Baking Soda toe. Laat, als het nodig is, dit even inwerken. Vergeet niet de rand onder de deur.

Vieze luchtjes in je koelkast? Zet gewoon een open pakje Baking Soda in de koelkast en de luchtjes verdwijnen. Na ongeveer een maand verwijderen. De oude verpakking Baking Soda is trouwens nog prima te gebruiken voor je badkamer of toilet.

 

Lees ook:  Besparen op je koelkast

 

En gebruik de Homemade schoonmaakmiddelen.

 

Checklist

Wanneer je de handige checklist weer download en alle taken stap-voor-stap volgt weet je zeker dat je niets vergeet. En het blijft heerlijk om af te vinken.

 

Let’s go girls!

We gaan ervoor. Onderstaand weer de bekende links.

  1. De algemene uitleg
  2. Checklist:

[wysija_form id=”4″]

 

[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_56cf80163e0e6_bestsellers” cat_id=”11812″ name=”keukensnijders” sub_id=”” title=”” link_color=”00BEFF” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CA0098″ deliverytime_color=”006F94″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”900″ cols=”5″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?