Voorjaarschallenge: Week 7 van 10

Voorjaarschallenge: Week 7 van 10

Vanaf nu gaan we het iets rustiger aandoen want de grootste klussen hebben we inmiddels gehad. Deze week is de bijkeuken of je wasruimte aan de beurt. In mijn ‘washok’ staat een wasmachine, een droger en een extra koelkast. En ik weet dat in sommige huizen daar ook de diepvries staat. Bij mij staat deze in de garage.

 

Wasruimte/bijkeuken

Enkele tips ter aanvulling van de checklist van deze week

Ik heb wel de diepvries op de lijst gezet, maar je kunt dit ook later doen uiteraard.

 

Diepvries ontdooien

Natuurlijk haal je eerst de vriezer leeg en zet je hem uit. Dit weer in nog ideaal om het diepgevroren voedsel even buiten te zetten. Zet twee kleine emmers of pannen met kokendheet water in de vriezer en laat dit een tijdje staan.
Leg er een paar oude handdoeken of dweilen onder zodat het gesmolten water gelijk in de handdoeken kan trekken. Hierdoor heb je straks minder ‘dweilwerk’. Je kunt ook nog een scheutje azijn over de handdoeken gooien tegen vervelende luchtjes.

Wanneer alle ijs uit de vriezer is ontdooid maak je hem schoon met water en een scheut azijn. Om ervoor te zorgen dat de kanten niet snel weer bevriezen kun je deze insmeren met glycerine.

 

Wasmachine

Klik voor tips om de wasmachine schoon te maken hier.

 

Droger

Maak het pluizenfilter goed schoon, gebruik je stofzuiger. Vergeet niet de opening waar de filter uitkomt. Deze kun je soms beter met je handen en een droge doek doen omdat hier ook vochtig stof in kan zitten. Plaats het filter terug.

Onderin de droger zit een condensator. Deze kun je in de meeste drogers handig verwijderen door een klip of klepje te openen. Haal deze eruit en spoel hem af onder de kraan. Schrik niet, als je dit niet regelmatig doet kan er behoorlijk was pluizen en haren aan en in zitten. Laat deze vervolgens drogen en maak de binnenkant waaruit de condensator komt schoon. Gebruik desnoods de stofzuiger of een droge doek. Plaats de condensator terug.

Heb je een condensdroger dan moet je regelmatig je condensbak, bovenin het apparaat, leeggooien. Deze kun je schoonmaken d.m.v. een sopje. Voor een droger met afvoer kun je met de stofzuiger de afvoerslang ontdoen van pluizen.

Heeft je droger bovendien nog een filter van papier of stof, vervang deze dan ook.
Als laatste maak je met water en azijn de binnenkant van de droogtrommel en de buitenkant van de droger schoon.

 

Mooie en praktische wasruimtes

Ter inspiratie 🙂

 

Volg het bord Wasruimte van Waar is Mam? op Pinterest.

 

 

 

 

We gaan er weer voor

 

Onderstaand weer de bekende links.

  1. De algemene uitleg
  2. Checklist:

[wysija_form id=”4″]

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?