Huishoudschema mei 2017

Gratis huishoudschema Mei 2017 en April in vogelvlucht

Gratis huishoudschema Mei 2017 en April in vogelvlucht

Heb jij dat ook weleens? Dat je ergens niet tevreden over bent en zoekt naar een alternatief, maar niet precies weet welke. En dat je denkt dat je het hebt gevonden, of er zelfs van overtuigd bent, maar het hét toch niet is! Of dat je hoofd vol zit met ideeën op een moment dat je er niets mee kunt en vervolgens bij thuiskomst een blackout hebt? Om dan later te denken dat het toch beter was zoals het was? Ik praat onzin, hè? Ik bedoel, voor mij is het klare taal, maar jij begrijpt er niets van, toch? En dat begrijp ik dan ook wel weer. Ik leg het wel uit in de Week van Mam. Je bent hier tenslotte voor het huishoudschema van mei.

Het terugkerende thema van april was ‘ontrommelen’; opruimen en wegdoen, hoe je van je rommel afkomt. Zo leg ik in Het huishouden runnen kun je niet alleen uit wat delegeren is en dat een huishouden werkt als een onderneming. Het lijkt misschien wat ver gezocht, maar het levert wel degelijk iets op. De winst die jij hierin kunt behalen is meer vrije tijd. Maar eerst naar de rubrieken.

In De Rubriek ‘Hoe Je’…

De rubriek waarin wordt uitgelegd hoe je bepaalde dingen aanpakt.

Hoe je kinderen zelf hun kamer laat opruimen | inclusief checklist

Hoe je de waterkoker schoonmaakt en ontkalkt

Hoe je de garage in een dag overzichtelijk opruimt

De negens …

In 9 Tips om de keukenindeling praktischer te maken vertel ik over mijn nieuwe keuken die er écht gaat komen, over het meterslange werkblad dat ik wil en hoe een keuken moet werken voor jóu!

De Tips …

Nadat in maart Tips voor het wassen van kleding | deel 1 uitkwam, kwam logischerwijs de afgelopen maand Tips voor het wassen van ondergoed | deel 2 uit, zoals beloofd. En je raadt het al: in mei deel 3. Aansluitend leek het me handig om te weten welke stoffen nu op welke temperaturen of standen te wassen zijn. Ik probeer het uit te leggen in Textielkennis als basis voor het wassen.

Zelfs beauty kwam aan bod

Nadat ik eens schreef over het huishoudschema op maat vond ik Een op maat gemaakte crème speciaal voor jou wel toepasselijk. We zijn tenslotte (bijna) allemaal vrouwen en houden van een schoon huis (in weinig tijd, dát wel natuurlijk), maar ook om er zelf leuk uit te zien.

De kinderen en de meivakantie

In de Meivakantie gaf ik wat tips voor de gezinnen met nog wat jongere kinderen. Alleen al het woord ‘museum’ bezorgd mijn nakomelingen al een onweer-gezicht. En hoe vaak ik ook uitleg dat een museum helemaal niet saai is, blijven ze volhouden dat ze wel wat beters te doen hebben. Het zal de leeftijd zijn…
Want in de voorbeelden hieronder wordt het echt leuk en spannend gemaakt voor kinderen en heb je niet het idee in een museum te zijn.

Naar het museum met je kinderen in de meivakantie | De Brandweer

Naar het museum met je kinderen in de meivakantie | Villa Zebra

Naar het museum zonder kinderen | Ruud de Wild

 

Gratis huishoudschema Mei 2017 en April in vogelvlucht

 

Ontrommelen

En dan kom ik een aantal keren terug op het ontrommelen. Ik blijf het een mooie term vinden, ook al weet ik dat het niet correct Nederlands is.

Ik weet dat er mensen zijn die té veel tijd aan hun huishouden besteden, of juist niet omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen, doordat ze té veel spullen hebben. Het huis staat te vol, ze bewaren teveel en er zijn kasten te weinig. Tenminste zo lijkt het. Dat zijn mensen die wanhopig worden van de gedachte om op te ruimen. Die gefrustreerd raken omdat het huishouden in een uur per dag gewoon niet gaat. Maar ze willen zó graag!

En deze mensen wil ik graag helpen.

Heb jij dit probleem ook? Laat me je dan helpen en lees onderstaande artikelen.

Rommel! Ben jij het ook zo zat? Wil je ook orde in de chaos?

15 gewoonten om rommel te vermijden in je huishouden

Naar aanleiding van deze geconstateerde problemen is Orde in de chaos! ontstaan. Er zijn nog een aantal plekken vrij en als je de cursus wilt volgen ben je van harte welkom. Doe dit wel voor 15 mei a.s. In de volgende nieuwsbrieven tot 15 mei geef ik 25% korting op de cursus middels een code.

Een dag om je moeder in het zonnetje te zetten.

14 mei is het zover; Moederdag. Is jouw verlanglijstje al klaar? Ik heb in 25 Moederdagcadeau ideeën voor een keukenprinses onder 25 euro wat tips verzameld.

Maar nog veel mooier is het cadeau dat ik (maar liefst 3 keer) mag weggeven. Lees daarover meer in Moederdag cadeau voor theeleuten | Win twee persoonlijke theeglazen!

Mijn winkeltje

Langzamerhand komen er steeds meer (gratis) producten in mijn shop, dus neem gerust af en toe een kijkje of er iets voor je tussen zit.

De komende maand

In mei zal het wat rustiger zijn op de website omdat ik me moet en wil gaan focussen op de cursus die start op de 15e. Het is voor mij de eerste keer en ik wil natuurlijk dat de deelnemers iets gaan leren waar ze hun hele leven iets aan hebben.
Uiteraard zal de website gewoon gevuld worden met (dagelijks) nieuw leesvoer, maar er zullen even geen nieuwe rubrieken of thema’s worden gepubliceerd.

GRATIS HUISHOUDSCHEMA Mei 2017

En dan nu hetgeen waar dit alles om draait; het nieuwe, en nog steeds gratis, huishoudschema. Ik wens jullie weer veel succes in mei!

Huishoudschema mei 2017

 

Download het huishoudschema

 

Lukt het nog steeds om het huishoudschema te volgen?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?