Grote beurt voor je hal, toilet en trap

Grote beurt voor je trap, hal en toilet

Grote beurt voor je trap, hal en toilet

Grote beurt voor je hal, toilet en trap. Onderdeel van de Voorjaars-Challenge. Deel 3 van 10. Meedoen? Ga naar waarismam.nl

Open je ramen of deuren

Als het enigszins mogelijk is, is het ook hier heerlijk wanneer er wat frisse lucht naar binnenkomt tijdens het opruimen en schoonmaken. Ondanks dat de buitendeur in de hal regelmatig open gaat.

Gordijnen en vitrages

Haal ze er allemaal in een keer af en breng ze meteen naar je wasruimte. Was ze ondertussen uit. Heb je een wasmachine die de tijdsduur aangeeft, houd deze tijd dan in de gaten, zodat je aan het eind van de dag alles weer fris en schoon terug kunt hangen.

Kasten

Om de kasten op te ruimen kun je ook het manden-systeem gebruiken. Kijk hier om te kijken hoe dat werkt. Haal ook eventueel lades leeg, sorteer alle spullen. Ook hierbij kun je het manden-systeem gebruiken. Sop de kasten uit en leg alles geordend terug.

Ramen lappen

Iedereen heeft hierin zijn of haar eigen methode. Voor enkele tips en trucs, die je misschien nog niet weet, kijk je hier.

Tegelwand

Maak een spuitfles met schoonmaakazijn voor de tegelwand in de douche-cabine of -ruimte. Een super zelfgemaakte antikalk. Spuit alle wanden in en laat dit eerst even intrekken. Spuit ondertussen de andere tegelwanden in met het zelfgemaakte badkamer schoonmaakmiddel. Spoel deze wanden af en maak ze droog met een oude handdoek. Spoel daarna de wanden van de doucheruimte af en poets deze ook schoon.

Toilet

Spoel het toilet door en strooi bakpoeder in de pot. Schrob deze met de wc-borstel, giet er dan 1/2 kopje schoonmaakazijn bij. Spoel door wanneer het schuimen afneemt. Spray de pot dan in met (je eigen) desinfecterend schoonmaakmiddel. Laat het een poosje zitten en spoel later het toilet door.
Voor uitgebreidere informatie over een grondige reiniging van het toilet kijk dan hier.

Dweilen

Dweil de vloer met 1 kopje schoonmaakazijn in 1 liter warm water. Laten dit even drogen. Ruim je schoonmaakspullen op. Je bent er!
Het was even een karwei, maar het is de moeite waard. En de lente komt tenslotte maar een keer per jaar.

Laat het bubbelbad vollopen en geniet van je frisse en blinkende badkamer. Tijd voor ontspanning.

Checklist

Om niets te vergeten tijdens je schoonmaak-dag heb ik een checklist gemaakt die je kunt downloaden en printen. Je kunt al je gedane arbeid afvinken en hoe meer vinkjes hoe beter je je voelt. Echt!

De checklist kun je hieronder downloaden.

Checklists

 

[wysija_form id=”2″]

Tot volgende week!

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?