Grote beurt voor je woonkamer

Grote beurt voor je Woonkamer

Grote beurt voor je Woonkamer

Grote beurt voor je woonkamer. Onderdeel van de Voorjaars-Challenge. Deel 4 van 10. Meedoen? Ga naar waarismam.nl

Open je ramen of deuren

Als het enigszins mogelijk is, is het ook hier heerlijk wanneer er wat frisse lucht naar binnenkomt tijdens het opruimen en schoonmaken. Ondanks dat de buitendeur in de hal regelmatig open gaat.

Servieskast leeghalen

Mijn servieskast en mijn vaatwasser staan niet direct naast elkaar, sterker nog er zit nogal wat ruimte tussen. En om elke keer met een paar glazen heen en weer te lopen heeft niemand zin. Dus gebruik ik een dienblad voor de glazen en voor het ‘stevigere’ spul een boodschappenkrat of wasmand.
Ik haal de kast plank voor plank leeg, spoel het door de vaatwasser, maak ondertussen de plank schoon zodat het schone servies er zo weer in kan. En dan ga ik verder met de volgende plank. Ondertussen kun je verder met de andere klussen.

Glaswerk

Het serviesgoed van glas, zoals schalen en glazen, en dan met name kristallen glazen, kun je beter niet in de vaatwasser reinigen. De grauwe, witte vlekken die kunnen ontstaan zijn niet meer te verwijderen. Daarom is wassen met de hand de beste manier. En als je de servieskast leeg gaat halen is dat een beste klus. Het aardewerk kun je uiteraard gewoon spoelen in de vaatwasser.

Gordijnen en vitrages

Haal ze er allemaal in een keer af en breng ze meteen naar je wasruimte. Was ze ondertussen uit. Heb je een wasmachine die de tijdsduur aangeeft, houd deze tijd dan in de gaten, zodat je aan het eind van de dag alles weer fris en schoon terug kunt hangen.

Voorjaarsschoonmaak woonkamer

Tv schoonmaken

Zorg in ieder geval dat je tv niet aanstaat en dat hij niet warm is. Maak met een vochtig, niet te nat, microvezeldoekje het beeldscherm stof- en vingerafdruk-vrij. Druk niet te hard, veeg zachtjes, en misschien wel een paar keer vaker. Zo heb je de minste kans op een beschadiging.

Ramen lappen

Iedereen heeft hierin zijn of haar eigen methode. Voor enkele tips en trucs, die je misschien nog niet weet, kijk je hier.

Checklist

Om niets te vergeten tijdens je schoonmaakdag heb ik een checklist gemaakt die je kunt downloaden en printen. Je kunt al je gedane arbeid afvinken en hoe meer vinkjes hoe beter je je voelt. Echt!

De checklist kun je hieronder downloaden.

[wysija_form id=”2″]

 

Tips voor mede-challengers kun je hier geven, maar ook op Facebook. Veel succes.

Tot volgende week!

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?