Orde in de Chaos 2.0 | online cursus

Droom jij ook van een huis zonder rommel? Zo’n huis waarin je je lekker voelt en waarin je alles weet te staan. Ben jij stiekem ook jaloers op die mensen die nooit naar iets hoeven zoeken. Fantaseer jij ook over zo’n praktisch ingericht huis? Waar alles een functie heeft en gewoon lekker en ‘licht’ voelt als je er doorheen loopt.

Wil je zo’n huis?

Ruim dan op!

Pak die zooi bij elkaar en ga opruimen. Gooi weg, zoek uit en …

Ow… je weet niet hoe?

Dat kan. Wil je graag dat iemand je vertelt hoe? Wil je graag een stap-voor-stap handleiding voor elke kamer afzonderlijk met uitleg over hoe je moet opruimen? En dan aan het eind een huis hebben waar je bij weg kunt dromen? Zo eentje van Pinterest of zoals die uit de showroom van die meubelzaak?

Sorry…

Dan ben je hier verkeerd.

Deze cursus is geen stap-voor-stap tutorial hoe je spullen opruimt door een kast leeg te halen en deze sorteert in een opruimbox en vervolgens weer in diezelfde kast propt. Je hoeft ook niet te verwachten dat ik je aan het handje meeneem en je laat zien hoe je bepaalde dingen weg moet doen zodat jij een net huis krijgt. Als je hiervan droomt laat ik je lekker verder dromen.

Opruimen moet je zelf doen!

Wat ik je wel bij kan brengen is hoe je moet ordenen. Opruimen begint namelijk in je hoofd. Als je alles daar op een rijtje hebt, gaat de rest vanzelf. En doordat ik je bijbreng wat ordenen is en hoe je dat moet doen, in jouw eigen versie, in jouw eigen omgeving, dan weet jij precies wat je moet doen om dat huis van je dromen te krijgen.

Dit is dus geen simpele opruimcursus van dertien in een dozijn.

Over welke spullen je nodig hebt om snel effect te krijgen en hoe en waar je spullen het beste kunt opbergen. Integendeel, je hoeft helemaal niets aan te schaffen! Waarom zou je? Je wilt immers minder rommel, niet meer!

Het advies en de informatie die ik je geef in deze cursus is van een ander niveau.

Deze cursus is gericht op diegenen die serieus willen gaan opruimen en die geïnteresseerd zijn in hoe ze dit efficiënt en blijvend kunnen doen.
In aanvulling op de 10 krachtige schriftelijke lessen, bevat de cursus ook bijbehorende werkbladen met gedetailleerde opdrachten welke aan het eind van de cursus het samenvattende e-book compleet maken. Tevens krijg je toegang tot een e-mailadres waar je alle vragen kunt stellen over de cursus.

Je krijgt geen certificaat en we doen niet aan inschrijfgeld of andere ongein. Aan het eind van de cursus heb je genoeg kennis en orde zodat je zelf wel weet of je met vlag en wimpel bent geslaagd.

Deze cursus is ook geen aanvulling op je c.v. maar een persoonlijk leerproces dat je rust, ruimte en ontspanning geeft, zowel in je huis als in je hoofd. Ik wil je leren hoe je weer overzicht krijgt en andere gewoontes aanleert.

Evaluatie bèta-versie cursus

In het voorjaar van 2017 hebben een aantal cursisten de bèta versie van deze online cursus gevolgd. Hieronder volgt een deel van de evaluatie.

Waarom nam je deel aan deze cursus?

 • Het lukte mij maar niet om mijn huishouden op orde te krijgen, wat ik ook probeerde. De wil was er wel, maar het lukte mij niet.
 • Om orde en een beter gevoel te krijgen. Ik ben nog wel volop bezig, omdat ik het in mijn eigen tempo doe. Maar het lukt me en ik heb veel aan de cursus gehad en nog steeds….
 • Omdat ik het gevoel heb altijd maar achter de feiten aan te lopen, dweilen met de kraan open, geen overzicht, niet het idee dat ik de regie heb over mijn leven. Het huishouden gebeurt ad hoc en op zolder staan zoveel spullen dat ik er bijna niet meer kan lopen.
 • Om orde in de chaos te scheppen.
 • Om tips en hulp voor het opruimen van mijn huis en inzicht te krijgen.

Was de moeilijkheidsgraad van de cursus in lijn met je verwachtingen?

De hele cursus was duidelijk voor mij  –   84%
Goed te doen en te volgen                  –   16%

Heeft de cursus in zijn algemeenheid voldaan aan je verwachtingen

 • De cursus was boven mijn verwachting. Het is me gewoon gelukt om de huishouding op orde te krijgen. Zoals de cursus gegeven is, kreeg ik de tijd om een mindset te ondergaan. In deze tijd van snel, snel, snel, was deze cursus een verademing.
 • Helemaal zoals ik verwacht had…..
 • Ja, veel bruikbare tips.
 • Ja, ik ben weer een stuk wijzer geworden en heb nu handvatten om de boel op te pakken.
 • Nee, ik had andere verwachtingen. Meer van: en nu de keukenkastjes en nu de kasten in de woonkamer, dus meer gericht. Maar uiteindelijk heeft jouw manier mij heel erg geholpen.

 

 

Online cursus

 

Online cursus

Die laatste ster heb ik aan de hand van de bevindingen en ervaringen van deze evaluatie met de cursisten van de bèta-versie proberen te behalen. Aan de hand van hun antwoorden heb ik de cursus naar een beter niveau kunnen brengen. En hier is de online cursus – Orde in de Chaos 2.0 ontstaan.

In het (zeer) kort wat de cursus je oplevert

 • de principes van het organiseren en opruimen
 • je huis, je administratie en je leven te ordenen
 • je rommel te minimaliseren en er plezier in krijgen
 • een strategie opstellen zodat je geen rommel meer krijgt
 • kortom: orde in de chaos scheppen

 

Ga hier naar inschrijving voor de online cursus