Mijn naam is Helga

 

Hallo en welkom! Fijn dat je langskomt en mij beter wilt leren kennen.

Ik ben Helga Post en vul de rol als moeder in een samengestelde huishouding, die bestaat uit een dochter (1998), drie zoons (1996, 1999 en 2001), mijn man (1964) en ik (… 1968) 😉
Mijn dagen vul ik voor 75% met schrijven en voor 10% met V.A. (Virtueel Assistent) zijn, zodat er brood op de plank komt. Voor 10% als manager zodat alle huisgenoten in schone kleren rondlopen, te eten krijgen en op tijd op afspraken komt. En de laatste 5% door er gewoon ‘te zijn’.

Ik hou van The Big Bang Theory en ben verliefd op Sheldon, hou van de kleur roze, Hollands en Italiaans eten, en ik ben heel druk in mijn hoofd. Ik kan niet stil zitten, behalve achter de laptop en mijn hoofd explodeert soms van de ideeĂ«n. Ik hou van plannen, en (of maar) ben een chaoot. Ik ben introvert, maar van binnen super enthousiast. Het woord ‘vervelen’ is mij vreemd.

Ik hou ervan om op stap te gaan met de camper maar niet té lang. Ik hou van het buiten zijn maar wel mét WiFi. Ik hou van breien en haken, maar kan de tijd niet vinden. Ik haat muggen en kou.

Ik kan mij helemaal wijden aan een uitgebreid diner, maar als de tijd wringt staat het binnen een kwartier op tafel. Ik hou niet van het huishouden (dåt is nog eens een bekentenis hÚ?!) en ben daarom voortdurend op zoek naar een snelle manier om er van af te zijn.

 

Waar is Mam

De schreeuw “Waar is Mam!?” komt in alle huishoudens voorbij, omdat Mam alles weet, kent, doet, strijkt, zoekt, vindt, bakt, vangt, wijst, wast, koopt en geneest. Kortom; het huishouden runt!

Het doel

Mijn voortdurende zoektocht om het huishouden een stuk prettiger, sneller en praktischer te maken, met als doel meer tijd voor leuke dingen over te houden, en dan die bevindingen weer met je te delen. Dat is mijn doel en dat van Waar is Mam.

In vogelvlucht

Wil je Waar is Mam snel leren kennen, lees dan onderstaande artikelen. Met deze uiteenlopende onderwerpen ontdek je meteen het thema van deze website.

 

Mij volgen

Je kunt mij gaan volgen omdat:

 • Je huishouden een rommeltje is en je een schop onder je kont verdient.
 • Je hoofd is ontploft door alle informatie die je online zocht, terwijl je alleen maar recht-door-zee informatie en concrete plannen zoekt.
 • Je wilt niet teveel tijd steken in het huishouden omdat het niet je hobby is.
 • Je wilt je huishouden runnen zonder dat je je hoofd verliest.
 • Je hebt pubers thuis en wilt af en toe lezen hoe het er bij andere pubergezinnen aan toe gaat.
 • Je hebt behoefte aan praktische en simpele informatie over alles wat met je huishouden, je gezin en jezelf te maken heeft.
 • Je bent dol op tips en trucs om het leven wat makkelijker te maken.

Volgen via

Ik probeer via allerlei sociale media kanalen mijn lezers op de hoogte te houden over Waar is Mam?

 • Twitter – hier wordt in ieder geval elke nieuwe blogpost aangekondigd en retweet ik interessante informatie. Heel af en toe probeer ik er wat persoonlijks tussendoor te twitteren, maar dat lukt helaas niet altijd.
 • Instagram – heel eerlijk ben ik hier nog in de onderzoeksfase. Niet omdat ik nog niet weet hoe het werkt, maar omdat ik niet weet hoe ik dit medium wil gebruiken. Op elk Social Media kanaal dezelfde blogpost neer zetten is zo simpel en wordt ook saai. Ik dub dus nog …
 • Pinterest – een prachtig medium waar ik al mijn inspiratie verzamel en ik uren kan rond snuffelen. Ik pin hier alles wat ik tegenkom en interessant vind om te bewaren. Het is mijn meest favoriete kanaal en slorpt veel van mijn tijd op.
 • Google+ – ondanks dat ik ernaar streef om overal goed in te zijn is dit iets dat ik niet onder de knie kan krijgen. Ik ben echt een leek op Google+. Mijn blogs worden er gedeeld en dat is het dan. Ooit ga ik mij er (nog eens) een keer in verdiepen. Als iemand zich ooit geroepen voelt om mij hierin wegwijs te maken, mail me.
 • Facebook – dit kanaal heeft geen geheimen meer voor mij. Hier heb ik het meeste contact met mijn lezers. Heb je Facebook en wil je de meeste informatie over mij en Waar is Mam? Dan kun je mij hier het beste volgen.
 • Facebook-groep – In een besloten groep Firma Huishouden, waarvan je lid kunt worden, motiveer en inspireer ik vrouwen die mij als hulp in de huishouding zien. Niet dat ik wekelijks hun huis schoon houd, maar ik geef ze elke dag de bovengenoemde schop onder hun kont.
Wil je ook meedoen? Lees dan eerst dit artikel en vraag het lidmaatschap aan.

Overtuigd?

Heb ik je overtuigd om vaker te komen lezen en mij te volgen? Volg me dan op een van bovenstaande Social Media kanalen, of allemaal 😉
Wil je helemaal niets meer missen en de nieuwsbrief ontvangen?

Dan heb ik ook nog een cadeautje voor je!

Lees hier hoe je dat krijgt

Spammen haat ik zelf ook dus daar doe ik niet aan.
Je kunt zelf aangeven welke nieuwsbrieven je wilt ontvangen.
Je e-mailadres zal nooit aan derden worden doorgegeven en je kunt op elk moment je abonnement wijzigen via een link onderaan elke nieuwsbrief.

Dol op contact

Ik vind berichtjes leuk en zou het daarom fantastisch vinden als je de tijd neemt om een reactie achter te laten. Ik kijk er echt naar uit en vind het uiteraard ook leuk om mijn lezers beter te leren kennen.
Als je een vraag stelt via een blogpost, kom dan terug voor mijn reactie of abonneer je erop.
Heb je liever persoonlijk contact, mail me dan: info@waarismam.nl

Ik doe mijn best om snel te reageren.

Dankjewel alvast!