Krukjes versiert met oude dekens

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekens

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekens

Ik heb nog een stapel oude dekens in een hoek op zolder liggen, al jaren, met de bedoeling er ooit iets van te maken. Daarvoor ging ik op zoek naar leuke ideeën en het is echt onvoorstelbaar wat je daar allemaal mee kunt. Ik heb de mooiste ideeën (vind ik 😉 ) voor je op een rijtje gezet.

 

 

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensGevonden op Pinterest

Ik heb nog een krukje in de hal staan waarvan me de kleur al een hele tijd niet meer aanstaat. En een van die oude dekens heeft een babyblauwe kleur. En het idee met de festonsteek en de houten knoop vind ik heel mooi.

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensFroekus

Ik heb natuurlijk geen baby’s meer en oma wordt ik nog lááánge niet 😉 maar ondanks dat is dit toch geweldig! Ik heb deze bewaard omdat er binnenkort nog een baby komt in de vriendenkring.

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensBustle & Sew

Deze zijn gewoon leuk om te maken en een aantal van op voorraad te hebben. Dan heb je altijd een leuk en origineel cadeautje voor een vergeten verjaardag, maar ook prachtig om zelf neer te zetten. Kijk dan hoe lief!

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensAll about fair fashion

Als je nog weet hoe warm die oude dekens vroeger in bed waren dan weet je zeker dat je met deze wanten geen koude handen meer krijgt. Ik vind de kleur prachtig, maar ik weet niet of ik deze kleur nog heb liggen…

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensHaikeyy

Precies deze groene blok heb ik nog liggen en een tasje, in dit geval bedoeld als toilettas, is altijd makkelijk en mooi. Handig om mee te nemen als je op reis gaat om klein spul in te bewaren.

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensEchte poppenliefde

Ook zonder waxine lichtje is dit een lieve decoratie met het gehaakte randje in de vorm van een hartje. En erg makkelijk te maken. Ik houd van romantische accessoires en in een iets andere kleur past het perfect.

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekens

Het formaat van de tas een beetje aanpassen zodat mijn laptop erin past en ik heb een mooie, originele tas. Ik heb helaas de herkomst van de foto niet kunnen achterhalen. Weet jij of ben jij de maker van deze tassen, mail me.

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensStudio Roodenburg

Ik vind het idee van de toegevoegde, gehaakte bloemetjes zo mooi. In wat andere kleuren wil ik deze maken als hanger aan de sleutel van mijn kastdeuren in de slaapkamer.

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekensIdee  atelier

Ik heb al een aantal big shoppers gemaakt, maar deze kan er nog wel bij. Want we gebruiken uiteraard geen plastic meer, toch? Dus moeten we weer net als vroeger, zelf onze boodschappentas meenemen.

Veel meer ideeën voor oude dekens

Er zijn nog honderden ideeën te vinden om oude dekens een tweede leven te geven en te recyclen. Kijk eens op Pinterest.

 

Heb jij ook nog oude dekens? Of heb je er al iets van gemaakt?

9 leukste ideeën voor hergebruik van oude dekens

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?