Muggenmelk

Homemade muggenmelk

Homemade muggenmelk

Ze komen straks weer, die vliegende en zeurende nietsnutten, de primitieve versies van vliegen met hun kleine, dunne en fragiele lichaampjes, die je bijna niet ziet maar, irritant genoeg, wel hoort.  Die stekende, minuscule beestjes die je nachtenlang uit je slaap kunnen houden: de muggen!

 

Ik kan ze niet uitstaan!

Ik kan ze niet uitstaan, die stomme insecten, terwijl ze wel dol zijn op mij.  En daar komt het probleem, want ik heb ook een hekel aan die chemische bestrijdingsmiddelen waarmee je je lichaam moet insmeren om ze van je lijf te houden. En of ze altijd helpen?

 

Homemade muggenmelk

Homemade muggenmelk

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijk, homemade middel waarmee ik de komende zomer de rollen eens ga omdraaien en de muggen ga plagen. Er zijn verschillende manieren om de muggen weg te houden, maar persoonlijk ben ik geen fan van citronella en alles wat dezelfde geur heeft. Ik heb iets gevonden dat effectief is en ook nog eens een heerlijke geur afgeeft. Een geur waar muggen gelukkig niet van houden.

 

Het recept

2 ml. gedistilleerd water
2 ml. appelazijn en
20 tot 50 druppels Wapiti eucalyptus olie [bol_product_links block_id=”bol_56f46e14253f3_selected-products” products=”9200000045777186″ name=”insectenolie” sub_id=”” link_color=”FFFFFF” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CA0098″ deliverytime_color=”006F94″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Eucalyptus olie

Wapiti is een natuurlijke bescherming tegen die hinderlijke muggen in de zomer.
Terwijl de bestaande middelen giftige stoffen bevatten, die je liever niet gebruikt, verdrijft deze eucalyptusolie deze hinderlijke insecten en is het een natuurlijke oplossing voor een evenzo natuurlijk hinder.

Meng bovenstaande ingrediënten in een spuitflesje en spray jezelf of je kinderen hiermee in wanneer die akelige beesten je zomeravond buiten weer komen verpesten. Gebruik voor kinderen wel het minimaal aantal druppels van de olie.

Gebruik grotere hoeveelheden ingrediënten van het recept om meer homemade muggenmelk te maken, maar houd de verhouding altijd gelijk. Hiermee houdt je de muggen ver van je lichaam en ben je straks vrij van die vervelende, jeukende bulten. En bovendien kunnen jij en je kinderen gerust gaan slapen zonder chemische middelen te gebruiken.

 

[wysija_form id=”3″]

 

Dit is een gesponsord artikel.

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?