Born to run in mijn pubertijd | Boekbespreking

Born to run in mijn pubertijd | Boekbespreking

Born to run in mijn pubertijd | Boekbespreking

Ergens in de tachtiger jaren was ik een puber met grote idealen. Ik was rebels, hield van kleding die dat uitstraalden en van Cindy Lauper, Madonna en Prince. De laatste was mijn allergrootste idool. Ik hield van alles over hem bij, verzamelde het in een grote map, knipte, plakte en schreef heuse teksten op mijn elektronische! typemachine. Als het een werkstuk voor school was geweest had ik zeker een tien plus gescoord. In de film Purple Rain waande ik me Apollonia en de videoband werd helemaal stuk gedraaid. Maar in die tijd was er ook Bruce Springsteen.

Born to run in mijn pubertijd | Boekbespreking

 

Bruce Springsteen

Ergens in die jaren tachtig kwam Bruce Springsteen met Born to Run voorbij. Bruce was voor mij de stoere versie van de boerenpummels uit mijn dorp en daar wilde ik eigenlijk niet bij horen. Toch hield ik stiekem van zijn teksten en de manier waarop hij concerten gaf. Het stoere in zijn muziek en in Bruce zelf, maar vooral de teksten maakten dat ik regelmatig zijn muziek draaide. En nog steeds wanneer ik een nummer van hem hoor krijg ik een nostalgisch en weemoedig gevoel in mijn buik. Het gevoel van toen, de herinneringen, iets wat nooit terugkomt helaas.

Maar we gaan er geen sentimenteel verhaal van maken.

Springsteen woont met zijn (tweede) echtgenote Patti Scialfa en kinderen in Rumson. Hij was eerder van 1985 tot 1989 getrouwd met de eerder vermelde actrice Julianne Phillips. Hij heeft twee zoons en een dochter. Springsteen zelf is een groot bewonderaar van acteur en zanger Elvis Presley. Hij zei onder meer eens in een interview: “There have been a lot of tough guys. There have been pretenders and there have been contenders, but there is only one king.

Bron: Wikipedia

Muziek in mijn puberteit

In mijn puberjaren is de passie voor muziek begonnen. Ik kom uit een a-muzikaal gezin en ik heb daardoor zelf alles moeten uitvinden en aanleren. Ook een platenspeler heb ik destijds aangeschaft zodat er dagelijks wilde klanken uit de boxen galmden waarvan zelfs het huis schrok. Ik gilde het liefst zelf mee en het was maar goed dat we op het platteland woonden zodat de buren niet kwamen klagen wegens overlast. Ik zie en hoor dit trouwens nu dagelijks terugkomen in mijn eigen huis en wij wonen iets minder landelijk. Sommige buren vinden ons dan ook niet zo heel erg leuk. Maar dat terzijde.

Bruce heeft een boek geschreven: Born to Run

Zijn eigen boek. Er zijn al tal van boeken over Bruce Springsteen verschenen, maar in september verscheen Born to Run en deze schreef hij zelf. Hij heeft er zes jaar aan gewerkt. In stilte en vol overgave schreef hij zijn eigen levensverhaal.

In het openhartige verhaal van The Boss verteld hij voor het eerst over zijn persoonlijke problemen die hem hebben geïnspireerd de beste teksten en songs voort te brengen. Het nummer Born to Run verteld zoveel meer over hem zelf dan wij wel weten.

Born to Run is meer dan de memoires van een legendarische rockster. Dit boek is voor werkers en dromers, voor ouders en kinderen, voor lovers en loners, artiesten en freaks, voor al die fans die The Boss en zijn muziek hoog hebben zitten.

Bron: Bol.com
Wie was jouw idool in je pubertijd?

 

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?