Harry Potter en Het Vervloekte Kind | Boekbespreking

Harry Potter en Het Vervloekte Kind | Boekbespreking

Harry Potter en Het Vervloekte Kind | Boekbespreking

Ik kan me de gekte tijdens het uitkomen van het Harry Potter boek in 2007 nog goed herinneren. Maar ik had niet de indruk dat het bij dit achtste boek ook het geval was. Toch laten de doorgewinterde fans het boek niet aan zich voorbij gaan. Tientallen winkels organiseerden het afgelopen weekend, een half jaar nadat de Engelse editie uitkwam, verschillende evenementen tijdens de uitgave van de Nederlandse versie van Harry Potter en het vervloekte kind, deel 1 en 2.

 

Harry Potter en Het Vervloekte Kind | Boekbespreking

Boek als toneelstuk of toneelstuk als boek

Hoewel dit verhaal als een toneelstuk is geschreven, in scriptvorm, zijn er inmiddels al zeven miljoen exemplaren in omloop in Nederland. Dat bewijst dus dat er ook voor dit laatste werk van J.K. Rowling genoeg belangstelling is. Het verhaal is dan ook officieel geschreven als toneelstuk en de wereldpremiere is reeds opgevoerd in Londen in juli van dit jaar.

Waar gaat dit Harry Potter boek over

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Bron: Bol.com

 

Er kwam ook nog een film uit

In de afgelopen week kwam ook een de film Fantastic beasts and where to find them van J.K. Rowling uit. En ze is van plan nog meer films te gaan maken.
In Nijmegen veranderde vrijdagavond de Mariënburgkapel in Zweinstein. En in de afgelopen twee weken zijn in Driebergen een Harry Potter Bal, workshops en toverstokken van Harry te koop.

De Harry Potter gekte heerst nog en hij zal voorlopig nog niet uit de schappen verdwijnen.

 

Ben jij een Harry Potter fan?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

1 reactie

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?