9 Tips voor meer ruimte in je kledingkast

9 Tips voor meer ruimte in je kledingkast

9 Tips voor meer ruimte in je kledingkast

Je kledingkast kan af en toe een bende zijn. Overvol, niet netjes en veel te weinig ruimte. Voor dat laatste probleem heb ik een aantal tips voor meer ruimte in je kledingkast.

 

9 Tips voor meer ruimte in je kledingkast

 

 

30 Manieren om je kledingkast effectief op te ruimenKarwei

Gebruik de juiste hangers

Om je kleding netjes te houden moet je de juiste hangers gebruiken; hangers met gewatteerde uiteinden voor delicate kleding en stevige, houten hangers voor bijvoorbeeld jasjes.

30 Manieren om je kledingkast effectief op te ruimenLibelle

Hang een gaatjesbord op

Monteer een gaatjes bord aan de binnenkant van je (kast)deur of aan je muur om allerlei accessoires aan te hangen, zoals kettingen en sjaaltjes.

30 Manieren om je kledingkast effectief op te ruimenIkea

Stapel de schoenen

Door je schoenen in dozen te stapelen kun je ze zonder teveel bergruimte opruimen. Schoenendozen met een venster zijn hier ideaal. Als alternatief en een goedkopere optie; een schoenenzak die je in de kast kunt hangen.

30 Manieren om je kledingkast effectief op te ruimenHomedeco

Makkelijke ruimte

Een snelle oplossing voor veel opslag zijn stapelbare of open lades en manden. Deze kun je in een hoek van de kast plaatsen voor bijvoorbeeld sokken. Of manden die je aan de plank kunt hangen voor bijvoorbeeld ondergoed.

30 Manieren om je kledingkast effectief op te ruimenIkea

Berg kleding op

Kleding die niet bij het huidige seizoen past berg je op. Gebruik hiervoor grote canvas kledingboxen die ademen en breng het naar zolder of zet het onder je bed.

30 Manieren om je kledingkast effectief op te ruimenMacys

Creëer ruimte

Benut elke centimeter van je kledingkast of opbergruimte door bijvoorbeeld canvas kasten op te hangen. Het gebruikt maar een klein stukje van de kledingrail, maar je kunt er vijf maal zoveel in kwijt.

Manieren om je kledingkast op orde te krijgenSetforthinstyle

Gebruik verdelers

Met schap verdelers blijven je kleren beter op de plek liggen en bespaar je ruimte doordat je hoger kunt stapelen en kleding dichter tegen elkaar aan kunt leggen.

Manieren om je kledingkast op te ruimenDrivenbydecor

Gebruik complete muren

Maak gebruik van je totale muur. Kasten of planken tot het plafond bijvoorbeeld bieden maximale opslagruimte en zijn bereikbaar met een verrijdbare winkelkruk of opstapje. Gebruik deze ruimte dan ook voor spullen die je vaak nodig hebt.

Manieren om je kledingkast op te ruimen Apartmenttherapy

Maak gebruik van de deur

Met een rek aan je deur maak je gebruik van de lege ruimte achter je deur. Dit kan een rek voor schoenen zijn, maar het is ook ideaal voor bijvoorbeeld riemen, tassen en sjaaltjes.

Maak een eind aan de rommel in je kledingkast

Om je kledingkast netjes te houden moet je eens per drie tot vier maanden opruimen. En dat betekent dat je alles opnieuw bekijkt, past en eventueel wegdoet. Denk hierbij aan een goed doel of de voedselbank.

Dé ideale kledingkast!

Heb jij nu zo’n handige man die jouw slaapkamerwand op deze manier vol kan bouwen, dan staan de maten erbij. Het zijn inches, dus even omrekenen.

 

Manieren om je kledingkast op te ruimen Homes Makeovers

 

Nog meer handige tips

Kijk hier voor nog meer handige tips om meer ruimte te creëren in je kledingkast.

Heb jij nog handige tips voor meer ruimte in je kledingkast?

9 Tips voor meer ruimte in je kledingkast

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

6 reacties

  1. Handige tipjes! Binnenkort ga ik een bouwmarkt af voor schuifwandkasten uit te kiezen voor in de slaapkamer: mijn kasten puilen uit van al de kleding die ik heb.

  2. Die kledingverdelers kende ik niet. Maar wel handig.
    De beste remedie is om af en toe je hele kast leeg te halen en sommige kleding weg te doen. Bijvoorbeeld naar H&M waar je een kortingsacties krijgt voor een zak kleding.

  3. De belangrijkste tip lijkt mij: gewoon minder kleding kopen, en ouwe meuk weg doen : )

    Wat heb je deze post trouwens bijzonder leuk vormgegeven zeg. Mooi zo met die ‘blokjes’!

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?