Heb jij ook zo'n hekel aan koude voeten?

Heb jij ook zo’n hekel aan koude voeten?

Heb jij ook zo’n hekel aan koude voeten?

Bijna 35% van de Nederlandse vrouwen heeft last van koude voeten en ik ben er eentje van. Er zijn mensen die zelfs in de winter nog op blote voeten rondlopen, maar de mijne dalen al onder het vriespunt wanneer de herfst alleen nog maar in zicht is. Het voelt niet fijn en doet soms zelfs pijn.
Mijn man, stoer, groot en sterk, je kent het wel, slaat soms zelfs een kreet wanneer ik in bed kom en mijn voeten hem aanraken. Ik mompel dan iets van “sorry”, maar zou het liefst die ijsklompen aan hem warmen. Overdag draag ik dikke sokken en warme sloffen, maar op de een of andere manier blijven mijn voeten altijd beneden lichaamstemperatuur.
 Dit is een gesponsorde post
Heb jij ook zo'n hekel aan koude voeten?

Onze vloer veroorzaakt koude voeten

In elke ruimte van ons huis hebben we gladde vloeren, ofwel hout, ofwel plavuizen. En ik zou niet anders willen, want het is heerlijk schoon te houden. Maar warm is het niet. Dus ging ik op zoek naar een oplossing om van die koude voeten af te komen zonder van vloeren te hoeven wisselen. En een heerlijk warm vloerkleed onder mijn koude voetjes leek mij een goed idee.

Zoeken naar warme voeten

Via het internet zocht ik een superdik, warm vloerkleed en kwam terecht op de site van Sukhi. Deze webshop verkoopt vloerkleden die met de hand worden gemaakt door vrouwen uit Nepal, Marokko, Turkije en India.

Heb jij ook zo'n hekel aan koude voeten?

Wol zorgt voor warme voeten

De handgemaakte wollen lussenkleden uit India spraken mij meteen aan. De makers doen er een aantal weken over om zo’n kleed te knopen, wat logisch is. Ik haak zelf weleens wat plaids en dekens in elkaar en weet dat het niet binnen een weekje klaar is. Deze prachtige kleden worden op maat gemaakt en in verschillende designs. Ze gebruiken kwaliteitsgarens of wol en dat laatste is echt iets voor mij. Wol isoleert en is lekker warm in de winter. Het voelt comfortabel en zacht aan en is duurzaam. En ik houd van pure materialen die bovendien een uitkomst zijn voor mijn koude voeten. En al deze vloerkleden zijn uniek, er is geen tweede van op de wereld, ze zijn immers handgemaakt.

Heb jij ook zo'n hekel aan koude voeten?

Een wollen vloerkleed schoonhouden

Wat voor mij ook heel belangrijk is en zeker een vereiste, is het schoonhouden. Zo geven ze aan dat het vloerkleed eens per half jaar gedraaid moet worden, zodat het er aan beide kanten hetzelfde uit blijft zien. Dat is geen probleem, dat zetten we op de planner 😉  En het kan met een gerust hart gestofzuigd worden.
Maar dan komt het, want het zal toch minstens eenmaal per jaar een keer gesopt moeten worden. En wol, water en zeep…
Sukhi geeft de volgende aanwijzingen:
Buiten afspuiten, soppen met een spons en shampoo. Daar kan ik wel inkomen. Wol is immers haar van een schaap en haar wassen we met shampoo.
Daarna grondig afspoelen zodat alle zeep is verdwenen en tot slot zo snel mogelijk in de zon drogen want wol mag niet te lang vochtig blijven. Logisch.

En hoe krijg ik de ongelukjes eruit?

Hoe krijg ik die vlekken van de ongelukjes er uit? Want die gaan komen, vlekken. Ik ken mijn huisgenoten 😉
Niet schrobben schrijven ze. Dat is een juiste opmerking, immers gaat wol vervilten wanneer je het gaat schuren en schrobben als het vochtig is. Maar deppen met azijn verdund met water. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Geen chemisch spul in mijn huishouden. Hardnekkige vlekken dienen professioneel te worden verwijderd.
Heb jij ook zo'n hekel aan koude voeten?

Een handgemaakt wollen lussenkleed

 

Heb jij ook zo'n hekel aan koude voeten?Je kent vast al de bolletjeskleden in die prachtige kleuren. Bij Suhki kun je je eigen kleuren samenstellen voor je vloerkleed. En ik ben dol op kleur, maar toch ga ik voor een neutraal lussenkleed. Suhki heeft op dit moment een uitverkoop waarbij je soms wel meer dan honderd euro korting krijgt. Neem eens een kijkje.

Wat vind jij van de handgemaakte vloerkleden?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

4 reacties

  1. Ik vind het wel mooi, maar het duurt nog even voor ik weer aan een vloerkleed begin. Ik ben van de dikke sokken eventueel in slippers of pantoffels!

  2. Ik houd eigenlijk alleen van vloerkleden die in de was kunnen. Want dat is bij ons thuis wel nodig.

    En ik draag altijd uggs : )

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?