4 slimme tips om je huis te beveiligen

4 slimme tips om je huis te beveiligen

4 slimme tips om je huis te beveiligen

In de winter is het de tijd van het jaar voor inbrekers om hun slag te slaan. Het laatste wat je wil is insluipers in huis terwijl jij en gezin liggen te slapen en daarom is het belangrijk om je huis goed te beveiligen. Maar hoe doe je dit en waar moet je allemaal aan denken? Lees hier 4 slimme tips om je huis te beveiligen.

Maak een buurt-app aan

Een indirecte vorm van inbraakbeveiliging is het aanmaken van een buurt Whatsapp-groep. Doe dit bijvoorbeeld met de mensen in jouw straat en hou elkaar zo op de hoogte van verdachte situaties. Breng bijvoorbeeld ook buren op de hoogte wanneer je op vakantie bent en vraag of je buren een oogje in het zeil houden bij jouw woning. Wist je dat het aantal inbraken met 50% kan afnemen door het inzetten van een buurt Whatsapp-groep?

Zet inbrekers letterlijk in de spotlight

Sluit een bewegingssensor aan op je buitenverlichting. Dit is niet alleen fijn als je ‘s avonds in het donker thuiskomt, maar het schrikt inbrekers ook af als ze plotseling in het licht staan. Er zijn verschillende soorten buitenverlichting waarop je een bewegingssensor kan aansluiten. Een elektricien informeert je graag over de juiste soort verlichting in jouw tuin.

 

4 slimme tips om je huis te beveiligen

 

Zorg voor aanwezigheid als je weg bent

Door een bewoonde indruk te maken terwijl je op vakantie bent, is het voor inbrekers minder aanlokkelijk om in te breken. Stel bijvoorbeeld timers in voor je verlichting, zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn. Ook iemand die de plantjes water geeft als je weg bent komt handig uit.

Vraag of deze persoon de post op de deurmat weghaalt, zodat het lijkt alsof je gewoon thuis bent.

Haal ladders en vuilcontainers weg bij de gevel

Heb jij een ladder achter je huis staan voor de klusjesman die volgende week komt? Zet deze toch in de schuur die je op slot doet. Inbrekers maken maar wat graag gebruik van opstapjes om bij een hoog openstaand raam te komen. Zorg er dus voor dat je de inbrekers geen gelegenheid geeft om hier gebruik van te maken en zet ladders en vuilcontainers niet bij je gevel.

Ben jij goed beveiligd tegen inbrekers?

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?