Combineer de rust van januari met de gezelligheid van kerst

Combineer de rust van januari met de gezelligheid van kerst

Combineer de rust van januari met de gezelligheid van kerst

Ik weet niet hoe het bij jou is maar na alle drukte van de afgelopen maand(en) vind ik de rust en de regelmaat van januari heel fijn. Ik begin al vroeg met het voorbereiden van de feestdagen. Het plannen van het kerstdiner, het uitzoeken van de kerstcadeaus en het versieren van het huis. Die gezelligheid van de lichtjes en kaarsjes in huis kan ik me echt op verheugen. Maar na een maand van volgepropt en gezellig te zijn geweest is mijn huis toe aan rust en leegte. Nou ja, ik natuurlijk ook.

Ik hou dan van januari omdat het staat voor het begin van een nieuw jaar. En een nieuw jaar betekent de gelegenheid van een frisse start. Om die frisheid, maar ook de gezelligheid van de kerst, te combineren pas ik een aantal simpele trucjes toe.

De geur van warmte

Met essentiĆ«le olie kun je je huis vullen met heerlijke ‘warme’ geuren zoals lavendel of Ylang Ylang. Het heeft tevens een rustgevend effect.

Het groen van de boom

De leegte die ontstaat als alle kerstversieringen en de kerstboom de deur uit zijn, kun je opvullen door weer wat natuur naar binnen te brengen. Verse bloemen brengen kleur en vrolijkheid in je huis. Een bijkomend voordeel is dat je jezelf even kunt verwennen na al die drukte.

Het missen van familie

De liefde en warmte van familie en vrienden die je tijdens de feestdagen om je heen had kun je vervangen door de mooie foto’s die je tijdens de feestdagen hebt gemaakt. Ruil ze met de oude foto’s in je lijstjes. De lachende gezichten om je heen geven fijne, warme herinneringen.

Breng de rust terug

Opruimen. Dat geeft zo’n fijn, fris gevoel. De voorraadkast uitmesten, de keuken een sopje geven of accessoires verruilen of de deur uitdoen. Een opgeruimd huis geeft een gevoel van voldoening en maakt bovendien het zoeken naar dingen overbodig.

Lees ook: Orde in de Chaos

Creƫer je eigen plek

Of het nu een bureau of een tafeltje voor jezelf is, of een kladblok op je keukentafel, jezelf voorbereiden op wat komen gaat geeft rust. Of bestel de Huishoudkit, een pakket dat zorgt dat je huishouden op rolletjes loopt. Zie het als een huishoudhulp, maar dan op papier.

Lees meer over de Huishoudkit

Hoe blij ben jij met januari? Of houd je liever de kerstboom in huis?

 

Combineer de rust van januari met de gezelligheid van kerst

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?