Verhuistips deel 2

5 Aanvullende tips voor een verhuizing | Verhuistips deel 2

5 Aanvullende tips voor een verhuizing | Verhuistips deel 2

In mijn eerste blog konden jullie lezen welke voorbereidingen ik heb getroffen voor onze aanstaande verhuizing. Nu de verhuizing achter de rug is heb ik wederom een aantal tips voor jullie. Op dit onderwerp ben je kennelijk niet snel uitgeleerd. Dat blijkt -helaas- wel weer.

Hulp van derden is geweldig!

Zoals ik eerder al zei heeft het mij persoonlijk heel veel rust gegeven dat ik wist dat ik niet zelf alles hoefde te verhuizen omdat ik verhuizers had in gehuurd. Om acht uur stonden ze bij ons voor de deur en om één uur waren al onze spullen op de juiste plek in het nieuwe huis. Ik vond het fantastisch. Voorheen vond ik het altijd zonde van mijn geld om hier geld aan uit te geven maar de efficiëntie waarmee zij werken is indrukwekkend. Het was geld wat ik eerder nooit had besteed maar bleek wederom écht de moeite waard. Kijk eens goed online als je wilt verhuizen, want momenteel zijn er aanbiedingen genoeg.

Lees ook: Goedkoop verhuizen met een verhuisservice? Dat kan!

En anders even al één kleine tip, regel een ‘hondje’ (plank met wielen) zodat je gewoon acht dozen in een keer kan verplaatsen. Ook handig voor zware spullen zoals de wasmachine, scheelt je meteen een rug.

 

Verhuistips deel 2

 

 1. Sleutels

  Ja, hoe ik het voor elkaar heb gekregen weet ik niet maar mijn autosleutel én mijn sleutelbos zijn verdwenen tijdens deze verhuizing. En dan terwijl ik nog wel een ophangsysteem had gekocht om bij de voordeur te hangen zodat ik mijn sleutels niet kwijt kon raken. Ergens heb ik de stille hoop dat ik ze nog tegen komt maar ik heb er ook een hard hoofd in. Mijn tip aan jullie is dan ook, koop zo’n dom key-koord en hang ze om je nek. Zorg er in ieder geval voor dat je sleutels snel in het oog springen en je ze dus onmogelijk kwijt kan raken. Je auto openmaken met de sleutel ipv even op een knopje drukken is best een opgave met een peuter en dreumes in de buurt. Laat staan als je ook nog eens boodschappen mee moet slepen. Geloof me.

 2. Water koffiezetapparaat

  Voor jullie misschien niet nodig deze tip, maar toen ik het koffiezetapparaat wilde inpakken en het water zo de verhuisdoos in stroomde had ik wel even een moment van, oh ja. Logisch. Niet over nagedacht. Dus bij dezen, alle apparatuur waar je water of iets dergelijks in hebt zitten, kijk het even na en bespaar jezelf daarmee heel wat ellende.In diezelfde lijn: doppen! Hoe het kan weet ik niet maar mijn moeder en in hebben in totaal drie keer de allesreiniger, zonder dop, omgegooid tijdens het poetsen dus zorg ervoor dat je overal een dop meteen op draait! Die geldt ook voor wasmiddel wat je aan het verhuizen bent. De doos waar dat in zat kon ook meteen bij het afval.

  Lees ook: Wat is de beste ecologische allesreiniger

 3. De vaatwasser

  Volgens de makelaar een vaak voorkomend iets, maar vergeet je vaatwasser niet uit te ruimen. Zonde om je pannen en borden te laten staan, toch? Als je dus de oplevering hebt is het nog geen eens een slecht idee om een of twee dozen in de auto te hebben liggen voor spullen die je toch nog mee moet nemen, zoals dus bijvoorbeeld een volle vaatwasser.

 4. Bakken losse dingen

  Toen de verhuizers alle meubels meenamen kwamen er ondanks grondig opruim en poetswerk nog best wat Duplo en Playmobile onderdelen naar voren. Tijdens de verhuizing is het dus wel handig om een plastic bak te hebben staan waar die kleine dingen in kunnen. Ook schroefjes etc. Een doos is dan minder prettig want daar valt alles doorheen.

 5. Weggooien – weggeven – verkopen

  Toen ik met de nieuwe bewoner door ons huis liep wilde zij veel meer spullen hebben dan ik had gedacht. Toen ik terloops zei dat ons bed wegging bleek zij die te willen overnemen. Mijn tip is dus, maak het goed bespreekbaar welke spullen ter overname zijn. Al dan niet gratis. Wij hadden het bed anders naar het stort gebracht, terwijl haar dochter hem fantastisch vindt! Hetzelfde gold in ons geval voor een grote tafel, kledingrekken en een kledingkast. De bank hebben we op een weggeefhoek op Facebook gezet en die was binnen drie uur opgehaald door een buurvrouw. Ook daaronder vond ik nog speelgoed overigens.
  In het nieuwe huis aangekomen merkte ik dat sommige spullen me toch niet echt aanstonden, dus ook nu heb ik weer een grondige selectie gemaakt van spullen die weg kunnen. En dan nog heb je het hele huis vol staan, herkenbaar?

Lieve familie is essentieel

De kanttekening die ik even moet plaatsen is dat wij zonder de hulp van mijn moeder, die zo ontzettend hard werkt en maar door gaat, echt niet zo snel hadden kunnen verhuizen. Die weet gewoon van geen ophouden! De kinderen waren drie dagen uit logeren wat ook veel rust gaf om gewoon door te kunnen gaan. En toen zij hier aankwamen was hun kamertje al helemaal af. Zonder problemen sliepen zij daar meteen de eerste nacht. Dat was ook echt heel fijn. Ook de hulp van mijn handige zwager en schoonouders die oppassen en behangen was essentieel voor een prettige verhuizing.

Bedankt iedereen!

Ben jij onlangs verhuisd en heb jij nog aanvullende tips?
Foto’s: Visualhunt
Deze post kan gesponsorde links bevatten. Voor meer info hierover lees de disclaimer.

Schrijver | Waar is Mam
Mijn naam is Loukie Alards, 32 jaar oud getrouwd met Joris en samen hebben we twee kinderen, een dochtertje Joey van één en een zoontje, Depp, van drie jaar oud. Eigenlijk ben ik altijd aan het werk geweest, tot voor kort werkte ik 4 dagen in de week. Echter hebben omstandigheden ervoor gezorgd dat ik sinds enkele maanden een echte huismoeder ben, dat vind ik best spannend want het is wel iets heel anders dus daarin heb ik nog veel te leren. Dit proces wil ik dan ook met jullie gaan delen, waar loop ik tegenaan? Welke oplossingen vind ik daarvoor?

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?