Zo krijg je zonnepanelen zonder geschikt dak en win je ook nog!

Zo krijg je zonnepanelen zonder geschikt dak en kun je ook nog winnen!

Zo krijg je zonnepanelen zonder geschikt dak en kun je ook nog winnen!

Zo’n anderhalf jaar geleden hebben we zonnepanelen op ons dak laten leggen. Het rendement is gunstig en ik zou het iedereen willen aanraden. Niet alleen omdat het financieel wat oplevert, maar ook omdat je de wereld en onze kleinkinderen er een groot plezier mee doet. Denk alleen maar aan ons klimaatprobleem.

Niet elk dak is geschikt voor zonnepanelen

Wist je trouwens dat slechts 30% van de huishoudens in Nederland een geschikt dak heeft voor zonnepanelen. Als je dan niet tot die groep behoort baal je als een stekker als je wel graag zonnepanelen wilt, kan ik me zo voorstellen. Maar dat hoeft niet, want iedere Nederlander kan zonnestroom opwekken en van de voordelen genieten.

Ook zonder geschikt dak over zonnepanelen beschikken

Vrijopnaam is een energieleverancier waar je, naast de levering van Nederlandse stroom, ook kunt kiezen om je stroomverbruik zelf op te wekken, via een zonnepaneel in één van de zonneparken. Ik moet erbij zeggen dat het niet zo lucratief is als zonnestroom van eigen dak, maar dat komt doordat de stroom van eigen dak fiscaal nog meer wordt gesubsidieerd. Je hoeft over de productie van je eigen dak geen belastingen te betalen, en over de productie uit het zonnepark helaas wel. Wellicht niet logisch maar dat zijn de regels. Je kunt altijd eens een offerte aanvragen om te zien wat het jou scheelt.

Daarnaast blijven er nog genoeg voordelen over:

 • Minder investeren in één keer
 • Je ‘verliest’ je zonnepanelen niet als je gaat verhuizen
 • Geen onderhoud of reparatie kosten
 • Wel degelijk rendement, hetzij iets minder
 • Duurzaam bezig
 • Opwekken tegen het laagste tarief met een garantie voor de komende jaren

En als de zon niet schijnt?

Wij wekken op dit moment veel minder stroom op dan wanneer de zon schijnt. En dat wordt natuurlijk alleen maar minder gedurende de winter. Maar toch hebben we rendement van onze zonnepanelen zonder de zon. Licht is namelijk ook een bron. Een voordeel van de winter is dat het koud(er) is, want voor de temperatuur van de zonnepanelen geldt hoe kouder hoe beter. Dus een zonnige, winterse dag is perfect voor de opbrengst van stroom.

 

Vrijopnaam geeft WakaWaka zaklampen weg als je laat zien dat je in de zon gelooft door een vakantiefoto te delen. De mooiste foto wordt beloond met een lamp. Omdat de zon nu amper nog schijnt en het niet mogelijk is een ‘zonnige’ foto te maken, mag ik zo’n zaklamp weggeven!

De WakaWaka LED-zaklamp werkt op zonne-energie en is dankzij een gepatenteerde chip enorm efficiënt. Zet de lamp een dag in de zon en je kunt maar liefst 40 uur lang genieten van helder licht. Handig voor op de camping, in de auto en op vakantie. Tevens kun je er een mobiele telefoon mee opladen!

Hoe kan ik die lamp winnen?

Om de WakaWaka zaklamp te winnen moet je het volgende doen:

 • De Facebook pagina van Vrijopnaam leuk vinden.
 • In een reactie hieronder vermelden dat je dat hebt gedaan.

That’s all!

Je kunt meedoen tot en met 30 november. Op 1 december wordt de winnaar bekend gemaakt via Facebook. Als je dit niet wilt missen like dan de Facebookpagina van Waarismam, zodat de melding op je tijdlijn verschijnt.

Wat was of is voor jou de hoofdreden om zonnepanelen te nemen of willen?
Foto: Cas Van Kleef
Dit artikel bevat gesponsorde links
Zo krijg je zonnepanelen zonder geschikt dak en win je ook nog!

Hoofdredacteur | Waar is Mam
Moeder en vrouw van een prachtig gezin. Altijd op zoek naar een makkelijke manier om de onderneming, het huishouden, draaiende te houden.

24 reacties

 1. doe graag mee voor de zaklamp, de pagina leuk gevonden

 2. ziet er een leuke zaklamp uit, heb de pagina leuk gevonden

 3. mijn facebook naam is: anica aarts

  ik maak graag kans op de lamp

 4. gave actie, heb je pagina gelijmd doe graag mee.

 5. Klinkt als een hele handige gadget! Ik doe graag mee ?

 6. Pagina geliked. Wat een mooie winactie. Bedankt alvast!

 7. Handige lamp..ik doe mee en heb de paginas geliked..en nu maar duimen.. (helaas is ons dak niet geschikt.)

 8. Jeetje, dat is handig zeg! Ik heb de pagina geliked…

 9. Leuke actie! Ik heb je pagina een like gegeven en nu ga ik lekker vakantaseren of moet ik zeggen: Vawakawakantaseren ?

 10. gedaan
  En lijkt mij een geweldig kado voor mijn zoon
  die gebruikt altijd een zaklamp
  En hij zit altijd in zijn tas
  want je weet maar nooit wanneer je hem nodig hebt ?

 11. Geweldig idee , op naar meer duurzame energie, ik heb natuurlijk jullie FB pagina geliked

 12. Gedaan!!! En het lijkt me erg leuk om op mijn verjaardag (1 december) zo’n mooie zaklamp te krijgen!! Erg handig als de stroom weer eens uitvalt!

 13. Ja hoor geliked en die zaklamp lijkt mij héél handig op de camping! Nu is het altijd behelpen met van die schemerige prutslampjes ?

 14. Heb de site leuk gevonden
  Wat zou ik hier super blij mee zijn. Voor de camping in het donker. En voor mijn vrijwilligerswerk zit ik veel op de weg. Rijd met de dierenambulance en moet vaak midden in de nacht op pad. Kan ik de dieren makkelijker vinden

Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie?